Elitseriens fjolsäsongsdominant laddar för Europacupäventyr

Efter den framgångsrika säsongen 2019/20 gör sig Sollentuna VK:s herrar redo för att visa upp sig på den europeiska klubblagsscenen, där ett CEV Challenge Cup-äventyr väntar. För motståndet i det inledande 16-delsfinalspelet står norska Bergen.

Det finns gott om blågula representanter när de tre stora Europacuperna avgörs kommande säsong. I Champions League får vi bland annat se systrarna Anna och Isabelle Haak göra upp, sedan deras lag lottats mot varandra.

I Challenge Cup hittar vi ett annat exempel, och här är det inte bara enskilda spelare, utan ett helt lag som ska mäta krafterna mot internationellt mostånd.

Sollentuna VK:s herrar vann 2020 års upplaga av Grand Prix i Uppsala i mitten av januari och lade därmed beslag på både Europacupplatsen och den enda volleybolltiteln som delades ut under säsongen 2019/20. Laget stod senare också som seriesegrare i Elitserien, men fick aldrig chansen att spela SM-slutspel då säsongen nådde ett abrupt och på tok för tidigt slut i samband med coronautbrottet i Sverige.

När SVK nu kliver in i Challenge Cup är det vinna eller försvinna direkt, då turneringen inleds med 16-delsfinaler som spelas med hemma- och bortamöten med start i november. För motståndet står då norska Bergen.

– Det blir skitkul! Vi hade så klart sett fram emot matcherna oavsett motstånd, men att få möta våra grannar i Norge gör att det ändå känns lite som ett derby. Jag tror vi har bra chanser att ta oss vidare och dessutom är det ju extra kul att få kämpa om vilka som är de rättmätiga vikingarna i norden, säger Staffan Blomgren, lagkapten i Sollentuna.

Läs mer om Challenge Cup-lottningen!


Foto: Robert Boman