Säter tackar nej till vidare elitseriespel

Säters volleybollherrar drar sig ur Elitserien inför säsongen 2020/21. Det meddelar klubben under måndag eftermiddag.

Beskedet kommer i samband med att Svenska Volleybollförbundet meddelade beslut i frågan om upp- och nedlyttning mellan divisionerna i volleybollens seriesystem, där Elitserien och division 1-3-serierna ingår.

Dalalaget tog klivet upp Elitserien inför säsongen 2019/20, men det blev alltså bara en ettårig sejour i svensk elitvolleybolls finrum. Laget hade en tung grundserie med två segrar på 19 matcher. I det efterföljande SM-slutspelet blev det sedan respass i två raka matcher i den inledande åttondelsfinalserien mot Lunds VK.

I mars och april skulle säsongen fortsatt med elitseriekval mot de båda division 1-lagen Uppsala och Floby, men ett visst virusutbrott satte som bekant abrupt stopp för såväl SM-slutspel som serieavslutningar samt kvalspel mellan divisionerna.

När förbundsstyrelsens beslut om upp- och nedflyttningar i seriesystemet meddelades under måndag eftermiddag innefattade det bland annat att de aktuella kvallagen ges möjlighet att ta en plats i Elitserien 2020/21, vilket Säter nu väljer att tacka nej till.