Rivalmöte och seriefinal bland elva helgmatcher

Tvåsiffrigt antal matcher och dubbla livesändningar. Vi har en härlig elitseriehelg framför oss!

Totalt är det alltså dukat för elva matcher i helgen, sex dam- och fem herrdrabbningar. Bland höjdpunkterna hittar vi bland annat söndagens seriefinal mellan svenska mästarna Engelholms VS och de ständiga utmanarna Örebro Volley.

Vi kan också se fram emot att Sportsground levererar dubbla TV-produktioner från Linköpings Sporthall under lördagen. 13.00 tar Linköpings damer emot Gislaved och 16.00 gästas Linköpings herrar av antagonisten Falkenberg. Köp värdekoder och se matcherna via den här länken!

Båda matcherna är högintressanta, inte minst ur ett GP-perspektiv. Med sina tio inspelade poäng på totalt sex matcher ligger LVC:s damer i skrivande stund på femte plats i tabellen. Lika många poäng har sexan tillika lördagens motståndare Gislaved, samt fyran Lindesberg, som sitter på den sista GP-platsen. Att utgången av matchen LVC-GVK kommer vara av största vikt för GP-racets avgörande är definitivt ingen överdrift.

LVC:s herrar parkerar i sin tur på sjunde plats i tabellen efter att ha gått tungt så här långt under hösten. De regerande svenska mästarna kommer till lördagens drabbning med två raka förluster – mot Södertelge och Habo – i ryggen och fick dessutom finska stjärnpassaren Mauri Kurppa skadad förra helgen. För att Linköping ska lyckas ta sig till 2020 års upplaga av Grand Prix är det i princip idel segrar som gäller fram till helgen 7-8 december, då GP-strecket dras och “guldbiljetterna” delas ut. Och nu är det alltså självaste antagonisten, Falkenbergs VBK, som kan sätta käppar i hjulet.

Lördagsmatcherna sänds som pay per view (69 kr/st) på den här sidan! Köp dina värdekoder och häng med när jakten på Grand Prix-avancemang intensifieras! Koderna är värdehandlingar, spara dem på en säker plats. En kod är kopplad till den specifika match du köpt och kan inte lösas in för att se andra matcher.

DAM
2019-11-23
13:00 – Linköping vs Gislaved (TV-match – köp kod och se matchen!)
17:00 – RIG Falköping vs Lindesberg
17:00 – Lund vs Hylte/Halmstad
17:00 – Svedala vs Sollentuna
Livescore rapporteras här!

2019-11-24
15:00 – Värnamo vs Lindesberg
16:00 – EVS vs Örebro
Livescore rapporteras här!

HERR
2019-11-23
14:00 – Vingåker vs Sollentuna
14:30 – Lund vs Hylte/Halmstad
16:00 – Linköping vs Falkenberg (TV-match – köp kod och se matchen!)
Livescore rapporteras här!

2019-11-24
16:00 – Örkelljunga vs Habo
16:00 – Södertelge vs Säter
Livescore rapporteras här!

KOMMANDE SÄNDNINGAR
23 november – 16.00 | Linköping vs Gislaved (d)
23 november – 16.00 | Linköping vs Falkenberg (h)
30 november – 14.30 | Sollentuna vs Lund (h)
30 november – 17.00 | Sollentuna vs Engelholm (d)
1 december – 17.00 | Falkenberg vs Örkelljunga (h)

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
5-6 oktober 2019: Premiärhelg
8 december 2019: Halva grundserien spelad. Åtta lag (fyra dam, fyra herr) kvalificerar sig för Grand Prix.
18-19 januari 2020: Grand Prix i Uppsala
1 mars 2020: Sista grundserieomgången blir komplett
4 mars 2020: SM-slutspelet startar med åttondelsfinaler
Slutet av april: Svenska mästare koras

LÄS MER
Coacherna tippar: EVS och H/H vinner SM-guld
Elitseriesäsongen 2019/20
Supervärvningen: Marcus Nilsson återvänder till moderklubben

Foto: Robert Boman, Daniel Lubner. Montage: Joakim Bengtsson.