Elva helgmatcher när GP-racet intensifieras

Efter förra helgens mästerskapsuppehåll går Elitserien åter igång på alla cylindrar. Elva matcher spelas i helgen och fyra av dem livesänds här på elitserienvolleyboll.se!

U23-SM 2019 avgjordes i Lund den gångna helgen och Örebros damer och Falkenbergs herrar åkte därifrån som nykorade svenska mästare. Gott så. Och ännu godare är att vi nu kan blicka fram emot helgens fullspäckade omstart av Elitserien. Den innebär nämligen att det börjar hetta till på allvar i och med att det nalkas GP-race!

Den 8 december, om exakt en månad, dras det så kallade GP-strecket, vilket markerar att halva grundserien är spelad. De fyra lag som där och då rankar högst i elitserietabellen på dam- respektive herrsidan kvalificerar sig för 2020 års upplaga av Grand Prix, den mest prestigefyllda turneringen inom svensk elitvolleyboll näst efter SM. 18-19 januari beger sig de kvalificerade kombattanterna till Fyrishov, Uppsala, för att göra upp om prispengar och en plats i Europacupspel.

En ”guldbiljett” till GP-helgen är med andra ord högst åtråvärd. För lag som aspirerar på avancemang utgör därför november en minst sagt kritisk period, själva GP-racets crescendo, där varje match och inspelad poäng är av största vikt. För den volleybollintresserade betyder det att mängder av högintressanta matcher ligger uppdukade framöver. Och vi rivstartar alltså med lördagens och söndagens elva bataljer, som bland annat innehåller ett Skånederby mellan Lund-Engelholm och totalt fyra livesändningar.

Fyra livesändningar

Lördagen den 9 november levererar Sportsground dubbla TV-produktioner från Arena Satelliten i Sollentuna. 14.30 tar Sollentunas herrar emot Habo och 17.00 gästas Sollentunas damer av Lindesberg. Noterbart är att Sollentuna i skrivande stund är serieledare på både dam- och herrsidan. Köp värdekoder och se matcherna via den här länken!

Söndagen den 10 november blir det sedan två nya sändningar, den här gången från Halmstad Arena. 14.00 tar Hylte/Halmstads damer emot Örebro och 16.30 gästas Hylte/Halmstads herrar av Örkelljunga. Köp värdekoder och se matcherna via den här länken!

Mellan 6 november och 1 december TV-producerar Sportsground totalt 13 (!) elitseriematcher. Matcherna sänds som pay per view (69 kr/st). Köp din värdekod och häng med när elitserielagen intensifierar jakten på Grand Prix-avancemang! Koden är en värdehandling, spara den på en säker plats. Koden är kopplad till den specifika match du köpt och kan inte lösas in för att se andra matcher. Läs mer här!

Missa heller inte alla de highlights-klipp som publicerats i Svensk volleybolls kanaler på Youtube och Facebook! Så sent som förra veckan publicerade vi ett Topp 10-klipp med de häftigaste händelserna från oktober månads elitseriesändningar. Se och njut nedan, och passa gärna på att prenumerera på vår Youtubekanal!

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

DAM
2019-11-09
13:00 – Linköping vs Svedala
14:30 – RIG Falköping vs Örebro
15:00 – Lund vs Engelholm
17:00 – Sollentuna vs Lindesberg (livsänds – se matchen & köp värdekod här!)
Livescore rapporteras här!

2019-11-10
14:00 – Hylte/Halmstad vs Örebro (livesänds – se matchen & köp värde här!)
Livescore rapporteras här!

HERR
2019-11-09
14:00 – Vingåker vs Lund
14:30 – Sollentuna vs Habo (livsänds – se matchen & köp värdekod här!)
16:00 – Linköping vs Södertelge
17:00 – RIG Falköping vs Säter
Livescore rapporteras här!

2019-11-10
16:30 – Hylte/Halmstad vs Örkelljunga (livesänds – se matchen & köp värde här!)
17:00 – Falkenberg vs Säter
Livescore rapporteras här!

KOMMANDE SÄNDNINGAR
9 november – 14.30 | Sollentuna vs Habo (h)
9 november – 17.00 | Sollentuna vs Lindesberg (d)
10 november – 14.00 | Hylte/Halmstad vs Örebro (d)
10 november – 16.30 | Hylte/Halmstad vs Örkelljunga (h)
12 november – 19.00 | Hylte/Halmstad vs Gislaved (d)
14 november – 19.00 | Hylte/Halmstad vs Falkenberg (h)
23 november – 16.00 | Linköping vs Gislaved (d)
23 november – 16.00 | Linköping vs Falkenberg (h)
30 november – 14.30 | Sollentuna vs Lund (h)
30 november – 17.00 | Sollentuna vs Engelholm (d)
1 december – 17.00 | Falkenberg vs Örkelljunga (h)

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
5-6 oktober 2019: Premiärhelg
8 december 2019: Halva grundserien spelad. Åtta lag (fyra dam, fyra herr) kvalificerar sig för Grand Prix.
18-19 januari 2020: Grand Prix i Uppsala
1 mars 2020: Sista grundserieomgången blir komplett
4 mars 2020: SM-slutspelet startar med åttondelsfinaler
Slutet av april: Svenska mästare koras

LÄS MER
Coacherna tippar: EVS och H/H vinner SM-guld
Elitseriesäsongen 2019/20
Supervärvningen: Marcus Nilsson återvänder till moderklubben

Foto: Robert Boman, Daniel Lubner. Montage: Joakim Bengtsson.