Degerfors lämnar Elitserien, Lund kliver upp

I veckan stod det klart att Degerfors lämnar sin plats i damernas Elitserien och ersätts av Lund till kommande säsong. – Underbart att få tampas med de allra bästa volleybollagen i Elitserien där vi vill att Lund ska höra hemma, säger Lunds klubbchef Stefan Sjöström.

Degerfors Orion har spelat i Elitserien under de två senaste säsongerna och har nu alltså valt att dra sig ur Elitserien inför kommande säsong.

-Degerfors vill bygga långsiktigt med många egna spelare vilket i grunden är en sund inställning. Att de nu drar sig ur Elitserien och samtidigt utökar satsningen på unga spelare bäddar för att vi inom en snar framtid kommer att få se Degerfors knacka på dörren till högsta serien igen, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svensk Volleyboll.

Platsen blir dock inte vakant då Lund, som placerade sig högst i kvalserien efter de lag som tog klivet upp, ersätter i den högsta ligan med start 2019/20. Samtidigt kommer Degerfors Orion beredas plats för spel i division ett.

-Elitserien fortsätter med full styrka. Och vi har en spännande elitseriesäsong att se fram emot med lag som verkligen vill utmana regerande mästarna EVS från Ängelholm om titeln, fortsätter Kihlström.

-Lunds VK är en av de största volleybollklubbarna i landet och det ska bli roligt att följa laget i årets serie, avslutar Kihlström.

Foto: Robert Boman.