Joar Jämtsved Millberg – nygammalt förvärv till Sollentuna Volley!

Först ut bland nyförvärven till Sollentunas herrlag är ”vår egen” Joar Jämtsved Millberg, som väljer att komma tillbaka till hemmaklubben efter tre år på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

Sportchef Ulla Grundstedt om värvningen:
Vi är väldigt glada att en så lovande spelare som Joar väljer att komma hem och representera Sollentuna under kommande säsong. Joar har under de 3 åren på RIG skaffat sig värdefull erfarenhet både i elitserien, i ungdoms- och juniorlandslagen samt dessutom ingått i seniorlandslagets trupp. Jag är övertygad att Joar kommer att bidra mycket både på och utanför planen under säsongen.

Headcoach Oskar Muurinen säger:
Jag är väldigt nöjd och glad att vi får Joar till oss för den kommande säsongen! Joar är en fysisk spelare och han kommer att vara en stor del av vårt anfallsspel nästa säsong. Förutom sina spelkunskaper är han dessutom en mycket lojal och inspirerande person – en väldigt bra lagspelare med andra ord. Jag ser fram emot att börja samarbetet med honom.

Joar säger om sitt val att gå till Sollentuna även efter RIG;
Sollentuna är min hemmaklubb, och eftersom jag har växt upp med världens trevligaste coacher, föräldrar och vänner omkring mig, var det ett enkelt val att signa kontrakt när jag fick chansen. Jag har spelat volleyboll sedan jag var åtta år gammal, och på senare år kan jag lägga brons-, silver- och guld-medaljer både i SM-sammanhang, men även på internationell nivå till min meritlista. De fyra senaste åren har jag haft äran att representera Sverige i Ungdoms- och Juniorlandslaget och har både EM-kvalat och vunnit U19-NEVZA i England de senaste åren!
I Sollentunas lag har de allra flesta gedigen volleybollerfarenhet och tillsammans med nye coachen, med sitt moderna volleybolltänk, kommer det att ge mig stora möjlighet att fortsätta utvecklas och jag gläder mig verkligen år att spela för ”sköna gröna Sollentuna” till hösten!

Vi säger välkommen hem Joar!