Hylte/Halmstad Elitserien volleyboll

Semifinalstatus efter onsdagens fulla omgång

På onsdagskvällen spelades samtliga semifinaler på både dam- och herrsidan. I tre av de fyra matchserierna väntar måstematcher under helgen när några av lagen har vittring på SM-final. Vi samlar resultaten från de tidigare matcherna samt länkar till helgens livesändningar.

DAM

I år är det Örebro mot Hylte/Halmstad och Engelholm mot Lindesberg i slutspelets semifinaler. Under onsdagskvällen spelades semifinal nummer två i båda dessa serier. Inför onsdagen var det Örebro samt Engelholm som ledde respektive serie. Örebro vann den första semifinalen med 3-0 men när serien vände till Halmstad Arena var det istället hemmalaget som gick ut starkast. Hylte/Halmstad inledde med att vinna första setet med 25-20. Därefter knep Örebro det andra setet men det skulle bli den enda setvinsten i matchen för Örebro då det slutade 3-1 till hemmalaget i en match där hemmalagets Jona Vigfusdottir toppade poängligan med 17 poäng. Onsdagens resultat innebar även att Hylte/Halmstad kvitterade matchserien som inför lördagens retur står 1-1 i matcher.

I den andra matchserien inledde Engelholm med en 3-1 vinst på hemmaplan under helgen och när serien vände åter till Lindesberg under onsdagen visade de regerande mästarna återigen styrka. Tre raka setvinster och som minst med tio poäng, det var resultatet som Engelholm tog med sig från bortaplan. Därmed har EVS två raka vinster och chans att avgöra serien på hemmaplan nu på lördag.

Örebro vs. Hylte/Halmstad (1-1 i matcher)
2019-04-07 : Örebro 3 – 0 Hylte/Halmstad
2019-04-10 : Hylte/Halmstad 3 – 1 Örebro
2019-04-13, 16:00 : Örebro vs. Hylte/Halmstad (Livesändning!)

Engelholm vs. Lindesberg (2-0 i matcher)
2019-04-07 : Engelholm 3 – 1 Lindesberg
2019-04-10 : Lindesberg 0 – 3 Engelholm
2019-04-13, 16:00 : Engelholm vs. Lindesberg  (Livesändning!)

HERR

Även herrarnas semifinaler spelades under onsdagen. Sollentuna tog emot Linköping i Satellit Arena efter en 3-0 förlust tidigare i helgen. Det blev spännande i främst det andra setet men det skulle till slut bli tre raka set för Linköping under onsdagen igen vilket betyder matchboll för Linköping på hemmaplan på lördag.

Matchen i Falkhallen skulle bli desto mer spännande när Falkenberg tog emot Hylte/Halmstad i returmötet. I de tre första seten skiljde det endast tre poäng mellan lagen och Falkenberg ledde med 2-1. Hylte/Halmstad knep dock det fjärde setet med 24-26 vilket tvingade fram ett skiljeset på onsdagskvällen. Väl där vann bortalaget med 11-15 vilket fullbordade vändningen i den dramatiska matchen samt betyder 2-0 i matcher och matchboll för Hylte/Halmstad inför lördagens retur.

Inför helgen har alltså två semifinallag matchboll och chans att avgöra på hemmaplan. Skulle båda lagen göra detta kommer vi att få en repris på fjolårets SM-final mellan Linköping och Hylte/Halmstad. Sollentuna och Falkenberg har dock fortfarande chans att studsa tillbaka när lördagen bjuder på två vinna eller förlora-matcher.

Linköping vs Sollentuna (2-0 i matcher)
2019-04-06 : Linköping 3 – 0 Sollentuna
2019-04-10 : Sollentuna 0 – 3 Linköping
2019-04-13, 15:00 : Linköping vs. Sollentuna (Livesändning!)

Hylte/Halmstad vs. Falkenberg (2-0 i matcher)
2019-04-0 : Hylte/Halmstad 3 – 1 Falkenberg
2019-04-10 : Falkenberg 2 – 3 Hylte/Halmstad
2019-04-13, 15:30 : Hylte/Halmstad vs. Falkenberg (Livesändning!)

Vill ni läsa mer om onsdagens matcher? Spana in mediabevakningen, där hittar ni öppna artiklar om några av onsdagens matcher och mer!

Spelschema för damernas slutspel.
Spelschema för herrarnas slutspel.
Mer info om Elitserien och det nya slutspelsupplägget.