Hylte/Halmstads damer visade slutspelsform

Med ett kollektivt spel satte Hylte/Halmstad sina motståndare på plats. En riktig lagseger där alla kämpade till sitt yttersta.

 

Det är precis så här ett slutspel ska spelas. Hylte/Halmstad är uppe på tårna under nästan varenda boll under matchens gång. Man pressar servarna och har en bra mottagning vilket gör att passare Camila Silva slipper springa gatlopp för att kunna leverera bollen vidare.

I första setet var det Hylte/Halmstad som tog en säker ledning. Man hade ledning med 10-4, 15-9, 17-11. Visserligen knapade Örebro in några gånger men det var H/H som styrde och snabbt drog iväg igen. Hylte/Halmstad gav inte Örebro många möjligheter att få igång sitt spel och man vinner det med 25-20.

Andra set är betydligt jämnare. Lagen följs åt till 21 lika och Örebro gör två snabba poäng till 21-23. Men då spänner tjejerna musklerna och Hylte/Halmstad tar tag om situationen. När sen Sofia Garcia går ner för att serva tar H/H fyra bollar i rad och vinner setet med 25-23. En riktigt viktig avslutning på ett nervkittlande set.

Efter den 10 minuter långa pausen var det sen Örebro som var mest sugna på att fortsätta spela. H/H:s tjejer slappnar av lite för mycket och fast man har betydligt bättre servemottagning än i andra set, får de inte lika bra utdelning på sitt spel. Örebro vinner tredje med 25-17.

Men i fjärde set skaffar sig Hylte/Halmstads tjejer en tidig ledning med 9-4. Örebro kommer ifatt vid 10-10 men direkt drar H/H iväg några bollar. Så ser setet ut och kanske hela matchen i sig.  Lilly Topic är suverän matchen igenom i sitt blockspel. Hylte/Halmstads tjejer är trygga i sitt spel och försvar och när de är det, låter man inte sig besegras så lätt. Sista set vinner H/H till slut efter en riktigt bra serveserie av Cornelia Rosenqvist.

Hylte/Halmstad vinner Semifinal 2 över Örebro med 3 – 1 (25-20, 25-23, 17-25, 25-21)

Pris till bästa spelare

Nr 12 Linda Andersson, Örebro

Nr 12 Camila Silva, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Foto Alexandra Nyström