Hylte/Halmstad blockar hem första semin mot Falkenberg

Det blev ett mycket spännande sista set i Halmstad Arena då Hallandslagen skulle göra upp om första Semifinalen 2019.

 

Sjukdomar och skador har härjat i laget efter kvartsfinalomgången senast mot Örkelljunga, så nån vidare träning har killarna inte kunnat göra de två veckor de haft ofrivillig matchuppehåll. Att dessutom vara utan matcher så länge gör att det finns risk att gå ner i tempo. Trots detta knep man relativt enkelt första set mot Falkenberg i Halmstad Arena. Men det var Hylte/Halmstad  som steppade upp i tempo och styrde spelet. Nick Goodell hade nästan full utdelning i sina anfall och Anton Tegenrot var säkerheten själv i sin mottagning.

I andra set är det sen istället Falkenberg som tar förarsitsen. Hylte/Halmstad tappar fokus och man börjar mesa i sina servar. Anfallen är inte lika aggressiva och det funkar inte i en semifinal. Det är inte samma tryck som i första set vilket bäddar för en riktigt bra mottagning hos Falkenberg. Lagen följs åt i poängställningen men mot slutet vid ställning 22-22 är det FVBKs Daniel Gruvaeus som gör tre snabba anfall och setet går till FVBK.

I tredje set är det riktigt jämnt fram till 11-11, men där trampar Hylte/Halmstad på gasen och rycker till 23-16. Utan några större besvär går även detta till Hylte/Halmstad.

Fjärde set börjar Falkenberg ta kommandot och har det rätt länge. Vid 21-21 blockar Philip Pettersson ner bollen till 22-21. Därefter blev setet en rysare och Falkenberg har två setbollar. Men det är då Victor Nielsen blockar ner Falkenberg till 26-25 och därefter sätter ingen mindre än Nick Goodell matchbollen till 27-25.

Hylte/Halmstad bjöd inte på sin snyggaste match idag men man vinner den och dessutom vinner man “blockmatchen” mot Falkenberg med 13-2. Imponerade starkt av killarna att vinna mot ett lag som gjort 30 slutspelsmatcher mot H/H:s 10. Anton Ribom gjorde en riktigt bra insats i sin första riktigt viktiga match i Hylte/Halmstad när han ersätter skadade David Pettersson. Anton Tegenrot som blev utsedd som bästa spelare är som alltid grym i sitt försvar och räddar många bollar. -Han är en stor trygghet för oss, säger Nick Goodell efter matchen.

Head coach Perra Dalqvist säger till Hallandsposten efter match: – Det är en lagseger. Några sticker ut men alla hjälper varandra och vi drar åt samma håll.

Hylte/Halmstad vinner över Falkenberg med 3-1 (25-20, 22-25, 25-18, 27-25)

Pris till bästa spelare

Nr 8 Haralds Regza, FVBK

Nr 8 Anton Tegenrot, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Foto Leif Nilsson