Damlagen som spelar semifinal!

Engelholm mot Lindesberg och Örebro mot Hylte/Halmstad, så ser årets rafflande semifinaler ut på damsidan och matchserierna kickar igång på söndag!

I tisdags blev samtliga semifinallag klara på herrsidan och under onsdagen blev även de sista damlagen klara för semi. Detta efter att Lindesberg och Hylte/Halmstad vann returmötena i sina kvartsfinalserier under gårdagskvällen.

Lindesberg inledde serien mot Sollentuna med en 3-1 vinst på hemmaplan vilket betydde att de hade matchboll under tisdagen. Första set slutade 25-22 till Sollentuna och när Lindesberg vände i andra set och vann med 24-26 skvallrade setsiffrorna om att det skulle bli en tight match. Lagen fortsatte sedan att vinna vartannat set efter att det tredje setet åter slutade i hemmalagets fördel med 25-21 och Lindesberg därefter studsade tillbaka än en gång och tog det fjärde setet med 20-25. Det skulle alltså krävas ett femte set för att skilja lagen åt och väl där blev det en knapp vinst för Lindesberg med 13-15 efter att Sollentuna förlorat nio av de tio sista bollarna, vilket innebar semi för Lindesberg och sommarlov för Sollentuna.

Lindesberg, som tidigare åkte på tre raka förluster av länsrivalen Örebro, ställs därmed mot regerande mästarna Engelholm i semifinal. Ett Engelholm som åkte på säsongens första förlust i den tidigare slutspelsserien mot Hylte/Halmstad. Engelholm såg dock till att säkra semifinalplatsen med 3-1 i matcher och ställs alltså mot Lindesberg kommande söndag.

Hylte/Halmstad knep, som tidigare nämnt, inte en av direktplatserna till säsongens semifinal efter tidigare kvartsfinalförlust mot Engelholm. Istället fick de ta en omväg via återkval och kvartsfinalens andra omgång där de ställdes mot Gislaved. Första matchen lagen sinsemellan spelades från Halmstad Arena och då var det hemmalaget som vann med bekväma 3-0. Därmed hade även de matchboll under onsdagen då returmötet spelades i Gisle Sporthall. Det var Gislaved som inledde måstematchen starkast med vinst i första set med 25-23. Det andra setet skulle skrivas till samma siffror men till Hylte/Halmstads favör. Efter det visade Hylte/Halmstad att de var redo för semifinalspel och vann de två återstående seten med 15-25 och 17-25.

Efter onsdagens resultat avancerar Hylte/Halmstad vidare till semifinal där de ställs mot grundserietvåan Örebro. Ett Örebro som blev första semifinalklara lag på damsidan efter att ha vunnit tre raka kvartsfinaler mot Lindesberg tidigare. Därmed lyckades inga av lagen från åttondelsfinalerna slå dessa fyra lag som nu får spela vidare i årets slutspel.

Närmast väntar några dagars vila innan semifinalerna sätts igång på söndag för damerna. Bäst av fem matcher gäller innan vi vet vilka som spelar SM-final säsongen 2018/19.

2019-04-07
16:00 – Engelholm vs. Lindesberg (Livesändning!)
17:00 – Örebro vs. Hylte/Halmstad (Livesändning!)

Livescore från samtliga dammatcher!
Spelschema för damernas slutspel. 
Läs mer om säsongens nya slutspelsupplägg.

Foto: Robert Boman och Daniel Lubner.