Sollentuna Volleybollklubb dubbelt klara för kvartsfinal

Dubbla vinster under tisdagskvällen innebär att Sollentuna VK nu är redo för kvartsfinaler både på dam- och herrsidan. SVK Herrs avgörande mot Vingåker blev en tajt och välspelad match som slutade 3-1 medan damlagets vinst över Linköping var betydligt mer övertygande.
– 3-0 och tydliga setsiffror talar klarspråk, säger SVK Dams tränare Niclas Bagelius efter matchen. I första set utnyttjar vi inte riktigt de chanser vi skapar, vilket är frustrerande, men sedan kontrollerar vi LVC och spelar taktiskt rätt.

Niclas Bagelius pekar även på vikten av lagets stabila blockspel. Sollentunadamerna blockar ner Linköpings stjärnspiker Alison Youlten fem gånger under matchen, medan hela SVK totalt endast blir nerblockade tre gånger.
– Vi är stora i block och kan ha ett mer varierat anfall. Detta gav oss övertag i sideoutspelet (att vinna tillbaka serven), menar Sollentunatränare. Vi är såklart mycket nöjda över matchserien och fokuserar nu fullt på helgens första kvartsfinal mot Lindesberg.

Även herrlaget hade en framgångsrik blockmatch. SVK:s Vladan Ceremidzic tar totalt 11 (!) blockpoäng i matchen. Detta gör att den bosniska centern nu leder slutspelets blockliga med 26 block, 11 fler än andraplatsen.
– Helt galet, jag har aldrig sett så mycket block, säger lagkapten Staffan Blomgren.

Sollentunaherrarna ställs nu mot Örkelljunga i kvartfinal, ett lag man inte förlorat poäng mot hittills denna säsong. Tränare Lauri Hakala blickar framåt och är nöjd med sitt lags spel.
– Vi har spelat riktigt bra matcher mot Örkelljunga i år. Dom är ett bra lag, väl coachade och med bra spelare på alla positioner. Det är bäst av tre matcher vilket innebär att vi måst vara som bäst redan från början. Vi åker ner till Örkelljunga i hopp om att ta med oss en vinst hem så vi kan avgöra framför hemmapubliken i Satelliten på tisdag.

Text: Michael Jestin