Upp som en sol, ner som en…

Det blev en ny femsetare för Lunds herrar som denna gång dessvärre slutade i moll. Efter två klara setvinster fanns det inte mycket som tydde på något annat än tre poäng för gästerna men hemmalaget Södertelge vände på steken och efter lite skönt momentum kunde man plocka tre rak set och därmed sin första vinst i Playoff In-spelet.
Visst, Södertelge spelar upp sig och all eloge till att de lyckas hitta nya krafter trots att de inte hade mycket att spela för efter de två första seten, men vi får inte släppa det tighta grepp vi har om matchen på det sättet vi gör, konstaterar Faeez Alloush efter matchen.
Det mesta går Lunds väg i de inledande seten. Stabil servemottagning, fint side-outspel och många blockpoäng bäddar för två klara vinster. Sedan händer något. Södertelge börjar vinna spela, ta fler poäng i mitten och får bättre utdelning på sin serve. Lund hittar inget riktigt botemedel samtidigt som Södertelge växer sig större och får mer energi ju längre matchen lider.
Det blir en viktig läxa för oss idag, vi kan inte tro att vi har vunnit bara för att vi gör två bra set utan vi måste gå hela vägen om vi ska ha någon chans att utmana i det stundande slutspelet, fortsätter Alloush. Nu gäller det att ta nya tag med en bra träningsvecka så att vi kan avsluta med en bra match mot Vingåker i den sista omgången. Vi har fortfarande allt i våra egna händer, avslutar Alloush.
Förutsättningarna för avslutningen är glasklara, vid minst två poäng mot Vingåker kniper Lund den viktiga sjätteplatsen vilket ger hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Det kan också räcka med en poäng men då måste laget eventuellt förlita sig på resultaten i den andra matchen.
Matchfakta:
Södertelge – Lunds VK 3-2 (20-25, 17-25, 25-17, 25-21, 15-11)

Poäng
Poängbäst Södertelge: Nenad Ćosić 26p, Vladan Aleksić 19p.
Poängbäst Lund: Faeez Alloush 16p, August Borna 18p
Publik: 185

Matchens bästa spelare
Södertelge: Nenad Ćosić
Lund: Faeez Alloush

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Tabell
Lunds VK
Södertelge

Text: Lunds VK
Foto: Per Eliasson Foto