Örebro i Playoff final mot Engelholm

Seriefinal, GP final och nu möts de i detta nya spelformat med Playoff i en final igen, EVS har vunnit de båda tidigare finalerna men hur ska det gå nu?

Mycket finaler mot EVS denna säsongen, vad tror du om denna final tränare Jonas Svantesson?

– Hahahaha, två finaler tidigare med oönskat resultat så tredje gången gillt kanske, säger Svante med ett leende. Skämt åsido, vi har tagit steg hela säsongen men om vi har hunnit ifatt EVS ännu ska jag ha osagt, jag hoppas att vi kan känna att vi har blivit bättre och att vi är med och att inte EVS senaste vinster i Nordiska mästerskapet där de spelade fantastiskt bra och deras stabila seriespel har har gjort att vi inte har knapprat in lite.

Ni fick era revanscher mot Hylte/Halmstad och Gislaved, efter det har ni haft en ledig helg, hur är matchtempot?

-Det var skönt att gör två bra insatser efter den sista omgången i seriespelet och bevisa för oss själva att vi är där vi vill vara. Vi behövde verkligen en ledig helg, efter nyår så har många av spelarna tränat mycket och hårt men framförallt ett litet uppehåll mentalt och kunna ladda om inför avslutningen. Självklart är det svårt att efter likna matchspel på träningar men vi har försökt så gott det går Tjejerna har fått kämpa hårt den senaste veckan i ett lite högre tempo och ju längre veckan har gott så har kraven under övningarna för att vinna och utförandet skruvats upp, så jag hoppas att vi inte kommer att bli förvånade när EVS sätter upp tempot under matchen.

Hur tror du att det kommer att se ut på söndag?

– Bra spel med många långa bolldueller mellan två spelskickliga lag men också individuella prestationer så som bra anfall och bra block. Tror att båda lagen verkligen ser framemot denna match och kommer att sälja sig dyrt. Båda lagen kommer i omgångar ha momentum i matchen och det gäller att inte sjunka för djupt när det andra laget har momentum utan streta emot och hänga i när seten ska till att avslutas.

Vad tror du kommer att vara avgörande för resultatet i matchen?

– Oj, stor fråga, massor av saker så klart, vi måste våga vinna och ta egna poäng. Som det ser ut i statistiken så kommer EVS att göra några färre egna misstag än oss och då måste vi producera några fler poäng själva och den kapaciteten har vi. När EVS har en bra servemottagning är de väldigt svåra att handskas med, båda lagen vet hur vi kommer att spela och kommer inte att bjuda på några jättestora överraskningar, så det laget som kommer att hålla ihop sitt spel bäst och få övertaget i serve/servemottagning och våga producera egna poäng när tillfälle ges kommer att ha en storfördel till att få ett positivt resultat.

Ett positivt resultat? Det snackas en del om att tvåan i play off kommer att få möta ett lägre rankat lag i semifinalen om man vinner sin kvartsfinal så klart, hur ser du på det?

– Mmmmm, har hört det resonemanget men man får en högre rankat lag i kvartsfinalen och du måste vinna den, men jag förstår hur man kan tänka. Jag vinner hellre än förlorar, jag vinner hellre på söndag och ha chansen inför sista omgången att sluta på en första plats och bli rankad etta inför slutspelet och tror att Patrik Aparicio tränaren i EVS tänker likadant, tror inte att de vill släppa sin förstaplats precis innan slutspelet och vi skulle få en extra boost inför slutspelet med att ligga etta, allt blir så mycket enklare när man vinner och inför slutspelet vill du ha så mycket positiva känslor som du kan få/skapa.

 

För er som vill följa matchen sänder Engelholm live här!

Nästa hemmamatch i Idrottshuset

Örebro – Lindesberg

Lördag 9/3 kl 15:00

Matchvärd: ICA Nära Oskarstorget

Text: Coach Svante

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna

Elitserienvolleyboll.se