Hylte/Halmstad damer börjar året med en 3-0-vinst

Utan att spänna musklerna, vinner Hylte/Halmstads damer enkelt matchen mot Degerfors Orion med 3-0 (25-21, 25-20, 25-13).

Efter det långa uppehållet sedan Hylte/Halmstads förra match den 16 december, var det då dags att dra på sig matchkläderna igen. Denna lördag var det dessutom massvis med folk och många matcher i Halmstad Arena och Gameday. Det blev tyvärr försenad start på matchen innan den kunde blåsas igång av domarna.

De två första seten bjöd Hylte/Halmstad på en blandad insats. Man visade både fantastiska anfall men även stundtals på ett ofokuserat, energilöst och slarvigt spel. Detta gjorde att H/H ibland hade ledning med 5-6 bollar men vid time out av Degerfors coach, kom de ifatt. I första leder H/H  med 20-14 och fastnar då i en rotation. Degerfors är snabbt i fatt och vid ställning 21-21 lyckas H/H hitta energin igen och man vinner första med 25-21.

Andra set är nästan en repris på första. H/H har en ledning med hela 8 bollar när man slappnar av för mycket och släpper in Degerfors i matchen igen. Men mot slutet är det ingen tvekan om vilket lag som är starkast och H/H vinner det med 25-20.

Efter tiominuterspausen är det dock ett betydligt mer fokuserat och samspelat lag som kommer ut från Hylte/Halmstads omklädningsrum. Hylte/Halmstad dominerar fullständigt och styr matchen dit man vill. För dagen hade Michaela Eriksson fått rollen som libero och det ska hon ha bra kredit för. Hon skötte rollen riktigt bra och var alltid redo för nästa boll, dessutom med ett leende på läpparna.

En annan tjej som fick de 310 åskådarna på läktaren att jubla, var Hylte/Halmstads egna produkt Esther Evans. Vilken tjej! och vilka anfall hon sitter inne med. Det kommer bli mycket intressant att följa Esther och hennes tunga anfall.

Dick Runesson summerar lördagen så här: Det är skönt att vara i gång igen. Nu kommer det att var en massa matcher de närmaste veckorna, men det är bara att kasta sin in det med liv och lust.”

Hylte/Halmstad vinner matchen mot Degerfors Orion med  3 – 0 (25-21, 25-20, 25-13)

Bästa spelare

Nr 12 Julie Mota, Degerfors

Nr 15 Daniele Kovacs de Lima, Hylte/Halmstad Volley

Redan på onsdag 16 januari kl 19.00 är det dags för nästa match i Halmstad Arena då Hylte/Halmstad tar emot Holte i Öresundsligan. En bra match att ha i benen innan tjejerna tillsammans med herrlaget åker upp till Uppsala för Grand Prix nästa helg.

Text Eva Alberti

Foto Robert Boman