Första matchen efter juluppehållet för Örebro

Sollentuna står för första motståndet 2019, Sollentuna avslutade 2018 med en imponerande vinst mot Hylte/Halmstad i en tuff femsetare på hemmaplan som bevisar att Sollentuna har ett lag som mycket väl kan störa alla topplag och även vinna mot alla.

Sollentuna har i år fått in Madeleine Green, som tidigare var bofast i landslaget, mycket glädjande för Svenskvolleyboll att hon fortsätter att spela där vi har alldeles för många unga spelare som slutar.

Örebro har tränat på under uppehållet med en liten desarmerad trupp när fyra spelare och tränaren Jonas Svantesson har varit med landslaget och spelat EM-kval mot Estland och Tjeckien. Rapporterna säger att de gamla guldmakarna Annika Wallentin, Maria “Morris” Wahlström, Samantha Sylva Arvidson och den gamle guldtränaren Jonas Håård har varit inblanda under träningarna under uppehållet så det har inte varit någon rast och ro för Örebrospelarna.

Hur var det att komma tillbaka till Örebro efter landslagsuppdraget frågar vi tränaren Jonas Svantesson.

– Det känns bra, jag vet ju att de som har haft hand om gruppen när jag har varit borta har fullkoll på vad de gör så jag har inte legat sömnlös av oro, säger Jonas med ett skratt.

Det blir inga långa förberedelser inför första matchen, hur känns laget?

-Helt okej tycker jag, vi har hunnit träna tre bollpass så för landslagstjejerna var det direkt in på träning igen, men vi måste på nått sätt hitta tillbaka till vårt spel igen och sen ligger ju GP-slutspelet nästa helg så det roliga börjar nu och sen fortsätter det bara.

Vad ska vi förvänta oss av Örebro redan imorgon?

-Ett hel taggat lag som är sugna på att start vår säsongen på bästa sätt. Alla i laget är sugna på att sätta tänderna i Sollentuna och fortsätta vårt hårda jobb fram till slutspelet.

Vad kommer ni att fokusera på under matchen mot Sollentuna?

-Framförallt på vårt eget spel men vi måste också hålla lite koll på Madeleine Green och deras center Matilda Altin som jag tycker ha gjort en mycket bra första del av säsongen. Vi vet att Sollentuna alltid spelar väldigt taktiskt och smart så vi lär bli varse om var våra svaga punkter är och de kommer att försöka utnyttja det till max.

Örebro – Sollentuna

Söndag 13 januari kl 14:00 i Idrottshuset

Kan ni inte ta er till Idrottshuset så ses matchen live här: https://play.staylive.se/gtvplay/l/11011

Text: Coach Svante

Bild: Ateljé Änggatan / Klubben