Lund laddar för bortahelg mot Falköping och Vingåker

Till helgen väntar dubbelhelg för Lund när man på lördag ställs mot gymnasieeleverna på RIG och sörmlänningarna från Vingåker på söndag. Utöver den vanliga prestigen som väntar i båda matcherna blir också matchen mot Vingåker avgörande för huruvida hoppet om en plats i GP-slutspelet skall fortsätta att leva eller inte.

Det blir en tuff match redan på lördagen och det gäller att vi är redo att göra jobbet från första boll kommenterar spelande tränare Faeez Alloush. Kan vi sedan få med oss en skön känsla från den matchen till söndagen hoppas jag att vi ska kunna utmana även Vingåker i deras erkänt tuffa hemmahall där de brukar vara giftiga.

Matchen mot Falköping blir lite extra speciell för tre av truppens spelare som alla har gått på RIG. Dessa är Johan Svensson, Pontus Nilsson och senast i raden Alfred Walthersson som tog studenten så sent som i somras.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och få möta de som man tränat och spelat med under lång tid, berättar Alfred. Extra roligt att matchen sammanfaller med föräldramöte så jag hoppas på riktigt mycket publik, även om merparten kanske inte kommer stötta oss.

Alfred Walthersson firar vunnen poäng (foto: Roger Linde)

Alfred Walthersson får chans att besöka sina hemtrakter i helgen (foto: Roger Linde)

Som avslutande fotnot är det värt att nämna att Faeez Alloush har chansen att nå en så kallad milestone under helgen. Faeez står för tillfället totalt på 97 serveess i Elitserien och det saknas därmed bara 3 st upp till 100! Se fler milestones som är nära att nås genom att följa denna länk.

Matchinfo:
RIG Falköping – Lunds VK
Matchdag: Lördag 10/11
Tidpunkt: 16:00
Spelplats: Frejahallen
Domare: Jonathan Salin & Frank Davidsson

Matchinfo:
Vingåkers VK – Lunds VK
Matchdag: Söndag 11/11
Tidpunkt: 14:00
Spelplats: Vidåkershallen
Domare: Helena Persson & Magnus Hagström

Länkar:
Tabellen: Elitserien
Statistik inför matcherna: Falköping & Vingåker
Hemsida: Lund, Falköping & Vingåker

Bild: Alfred Walthersson firar vunnen poäng (foto: Roger Linde – rogerlinde.se)
Text: Lunds VK