Ska det bli fyra raka för Örebro Volley?

En strålande inledning av säsongen och tre raka vinster med ingen set förlust är facit så här långt, Linköping som står för motståndet på lördag har en tuff 3-2 förlust mot Sollentuna och en ganska bekväm seger mot Degerfors med 3-0, alltså två lag som har bra självförtroende och som är hungriga på fler vinster.

Linköping spelar ett mycket tight försvarsspel och som kan stressa alla motståndare i serien. Vi kan räkna med många långa bolldueller där LVC försvarar sig med näbbar och klor och där Örebro är lite mer aggressiva i sitt anfallsspel. LVC har Alison Youlten och Isabelle Falck som får de flesta passen och står för den största poängdistributionen i LVC och dessa måste vi såklart ha ett extra öga på.

Freja Morén är tillbaka på plan igen efter sin bristning i låret i hemmapremiären, dessutom gör hon sin 200 elitseriematch räknat från hösten 2010, grattis Freja!

Som skrivet tidigare så gäller det för Örebro att ha stort tålamod och frustrationskontroll nät vi möter Linköping. Bollarna kommer att komma tillbaka och vi kommer att få göra våra anfallsförsök om och om igen, det gäller att vi håller huvudet kallt och vad som än händer fortsätta våga spela vårt spel och fortsätta vara aggressiva i alla våra spelmoment.

Vi har haft en bra träningsvecka där många av de skadade spelarna är tillbaka i fullträning och vi ser med positiv tillförsikt framemot lördagens batalj mot Linköping.

Örebro Volley – Linköping VC

lördag den 13 oktober kl:15.00
Idrottshuset Örebro
Matchvärd: Team Time

/ Coach Svante

Bild: Klubben & Frilandsfotograferna