VVK hänger på i toppen efter ny trepoängare

Vingåkers VK tog under söndagseftermiddagen sin andra raka trepoängare i Elitserien. VVK hade kontroll under hela matchen och kunde avgå med segern med klara 3-0 i set.

Den för dagen tretton man starka VVK-truppen reste till Södertälje med förhoppningen att plocka hem tre nya poäng i Elitserien. När matchen väl drog igång visade VVK omgående att man inte tänkte bjuda hemmalaget på någonting.

Första set var jämnt fram till 8-8, då drog VVK ifrån och spelade enkelt hem setet med 25-14.

Hemmalaget Södertelge inledde andra set bäst, och ledde som mest med 7-3 innan VVK kom tillbaka och gick ikapp och förbi. Stabil servemottagning och varierat anfallsspel var nyckeln i andra set, som VVK spelade hem med 25-20 efter att Andzej Savostenok avgjorde de tre sista poängen.

Tredje set visade sig bli matchens jämnaste. VVK började klart bäst och ledde med 5-1 innan hemmalaget kom ikapp. Sedan gjorde VVK ett ryck fram till 19-14, de flesta i Täljehallen trodde nog då att matchen i princip var avgjord. Då tog hemmalaget fem raka poäng och gick upp till 19-19. Lagen följdes sedan åt, men till slut kunde Tomasz Mroz slå in 25-23 till VVK och avgjorde därmed matchen. 3-0 till VVK!

Andzej Savostenok blev välförtjänt utsedd till bästa spelare i VVK, men faktum är att priset hade kunnat gå till vilken spelare som helst, då vinsten var en riktig laginsats.

Även VVK B tog sin andra raka trepoängare i division 2 i helgen. I lördags avfärdade de Södertelge C med 3-0 hemma i Sporthallen.

Nu laddar vi för hemmapremiären i Sporthallen mot Habo på lördag. Tillsammans fyller vi Sporthallen!