Örebro redo för hektisk premiärhelg

Nu är det dags – dagen vi väntat på sen slutet av april. I dag startar elitserien i volleyboll och Örebrotjejerna rullade ut från Örebro på morgonkvisten för match nere i Lund.

Efter en intensiv men ovanligt kort försäsong är det seriepremiär i helgen. Örebro börjar direkt med två bortamatcher.  Elitserien har en del nyheter i år. Borta är derbygrupperna och nu är det istället en rak serie med hemma och bortamöten. När detta är färdigspelat i början av februari delas serien i en övre och undre pool för fortsatt spel och kvalificering till slutspelet framåt mitten av mars. Syftet är att få fler jämna matcher och ett intressantare och lite öppnare slutspel. Detaljer om detta kan vänta.

Nu gäller det att få en bra start på serien. Nya huvudtränaren Jonas ”Svante” Svantesson har bara haft en knapp månad på sig. Dessutom är truppen ännu inte komplett. Örebro Volley kommer komplettera truppen med två utländska spelare, varav en redan är plats men inte spelklar till helgens matcher. Så helgens trupp är till stor del den samma som ifjol bortsett från om klubben byter två av de utländska spelarna. Kvar är därmed Iida Murto från Finland. Utöver det saknar laget Sofia Täcktor. Glädjande är att Josephine Tegenfalk är tillbaka från sin skada som höll henne borta från spel under försäsongsturneringen förra veckan.

Helgen innebär att laget kör ner till Lund för seriepremiär, övernattar i Jönköping på vägen upp till Falköping för ny match mot RIG Falköping på söndag eftermiddag.  Redan på torsdag är det sedan dags för hemmapremiär mot Lindesberg. Så visst är det en riktig rivstart på årets serie för Örebro.

Svante har under september trummat in att det är framåt våren som laget ska vara på topp både individuellt och som lag, det är sista matchen som ska vinnas. Fram till dess kan det vara lite upp och ner.

Lund är en klubb som bygger långsiktigt och strategiskt. I år har man för första gången förstärkt laget med en duktig amerikanska som man hoppas ska hjälpa laget att ta näste steg i utvecklingen. Man skyndar långsamt och väldigt målmedvetet. En klubb och ett lag att se upp för och som närmar klivet att börja utmana lagen på övre halvan. Stark framtidspotential men redan i år får lagen se upp.

Läs mer om årets laguppställningar och följ matchen på

https://elitserienvolleyboll.se/matcher-dam/

 

Hemmapremiär

Torsdag 4 oktober 19:00

Örebro Volley – Lindesberg

Matchvärd: ByggTema

Idrottshuset

/ Klubben

Bild: Daniel Lubner