VVK:s nya lagkapten inför säsongen

Albin Bishop Eriksson är inte bara ett spännande nyförvärv från Linköping. Han är även av coachteamet utsedd till elitlagets lagkapten för den kommande säsongen. Vi passade på att höra med Albin hur tankarna går inför Elitseriepremiären borta mot RIG Falköping på lördag.

Tillsammans med Tomasz Mroz presenterades Albin Bishop Eriksson som VVK-spelare i början av augusti. Rutinerade Albin, med tre SM-guld och fyra GP-titlar på meritlistan, har nu utsetts till ny lagkapten för VVK säsongen 2018/2019.

VVK.nu passade på att höra med Albin hur tankarna går inför säsongsstarten i nya klubben.

 

Albin, hur har du blivit välkomnad i VVK?

-Jag har känt mig otroligt välkomnad från dag ett av alla i föreningen, så som spelare, ledare, sponsorer och supportar. Det är en stor gemenskap i laget och klubben så att komma in i gruppen tog inte lång tid. Många av spelarna har jag spelat mot i många års tid, så jag visste gott och väl vilka de var. Har även spelat tillsammans med några av de andra, det tillsammans med ett gemensamt intresse gör saken enkel att känna sig välkommen.

Du har blivit utsedd till lagets kapten, hur känns det?

-Det är första gången jag blir utsedd till lagkapten för ett lag i elitserien så jag känner stor ära och stolthet för uppdraget. Jag ser fram emot att leda laget och bidra med min erfarenhet till att göra den här säsongen till något riktigt bra. Jag vet att jag besitter mycket kunskap om spelet och jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av den till resten av gruppen på och utanför volleybollplanen.

Hur tycker du årets upplaga av VVK ser ut?

-Vi har ett ungt och hungrigt lag spetsat med rutinerade spelare. Laget är sammansvetsat och tajt, så fokus ligger på utveckling hos samtliga spelare och som lag. Vi har en stark och bred trupp som jag är säker på kan utvecklas otroligt mycket i år. Vi har flera etablerade elitseriespelare som tillsammans med de unga bidrar till en bra atmosfär på träning och match.

Hur känns det inför lördagens premiärmatch borta mot RIG Falköping?

-Jag tycker vi har kommit en bra bit på vägen sedan försäsongen startade i slutet av juli. 4-1 under försäsongen får ses som ett bra resultat av oss. Samarbetet mellan spelare blir bättre och bättre för varje vecka som går. Den senaste veckan har det varit mycket hög intensitet och fokus hos samtliga vilket tyder på att folk är riktigt sugna på att den här säsongen ska ta fart.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar med säsongen?

-Mina personliga förväntningar är att utvecklas som spelare i ett hungrigt lag och att få göra det inför den fantastiska publik som kommer till matcherna i Vingåker. Mina förväntningar på laget är att vi inte bara ska utvecklas tillsammans men också vinna matcher. Kan vi tillsammans styra mot våra gemensamma målsättningar kommer den här säsongen bli något alldeles extra, det kan jag lova. Det är en säsong som jag ser otroligt mycket fram emot!