Internationellt och egenproducerat i hårdsatsande Sollentuna dam

Hårdsatsande Sollentuna damer startar elitserien med en helt ny inställning. Målsättningen för säsongen är klar – att vinna SM-guld. Laget har fått spännande tillskott på nya spelare – såväl internationella stjärnor som unga spelare från de egna leden och laget har en helt ny ledarstab.

SVK fortsätter med sin målsättning att visa att det går att bli framgångsrik nationellt, utan att hyra in proffs.
– Jag tror på det här laget, säger Niclas Bagelius huvudtränare. Vi har kompletterat upp laget och alla i truppen aspirerar och kan ta en plats i startsexan.

Laget har satsat hårt och tränat målmedvetet från i våras och genom hela sommaren. En särskild fystränare har knutits till laget, såväl som en fysioterapeut.

– Tjejerna är starkare och bättre rustade än någonsin, säger Magnus Ekqvist tränare.

Trots att laget inte har några proffs är det internationella inslaget tydligt. Årets spelartrupp består av tjejer från Italien, Kuba, Schweiz, Grekland och Estland. Tydligt märks också satsningen på att matcha fram klubbens egna spelare. Flera av nytillskotten är fostrade i klubben.

– GP och semifinalspel är delmål, guldet hägrar. Om inte i år så snart, säger Niclas Bagelius.


Faktaruta
Sollentuna Volley är en av Sveriges största volleybollklubbar. Förutom elitserielag både på herr- och damsidan har klubben lag representerade i hela seriesystemet och bedriver dessutom en av Sveriges största ungdomsverksamheter. Sollentunas damer är Sveriges mesta mästare!

Säsongen 2018/2019 består elitserielaget av 14 spelare varav 5 är fostrade i egna klubben. Laget har, till skillnad från de flesta andra elitserielagen, inget proffs.

Se även http://sollentuna-vk.se/damlaget/