Hylte/Halmstads damer en seger från semifinal

Inför matchen hade Hylte/Halmstads damlag endast förlorat två set under hela grundserien 2017-2018 på hemmaplan. Skulle det fortsätta så eller skulle Linköpings VC kunna knipa ett set som man gjort uppe i Linköping?

Det var två taggade lag som idag skulle göra upp om kvartsfinal 2 i Halmstad Arena. Detta var tydligt innan matchen  då de båda lagen i princip var klara för match långt innan domarnas klocka visade 19.00. Hylte/Halmstad börjar med 3 poäng i Taylor Bruns vassa serve. När därefter Julia Brown får serven går man raskt iväg till 6-2 via bra mottagning och anfall. Men LVC är snabbt ifatt till 8-8 innan H/H höjer spelet. Linköping, som har bra defense, kommer allt som oftast ifatt men tjejerna i Hylte/Halmstad har visat så många gånger under säsongen att man inte är rädd för underläge utan hämtar snabbt tillbaka till sitt spel och drar i slutet iväg och vinner med 25-17.

I andra set visar Hylte/Halmstad musklerna från start. Stina Rix har snygga back spikes och Emma Mårtensdotter är bra i mottagning. Man släpper inte in Linköping mycket och säkert tar man ledningen från början till slut. Det är en härlig långboll vid 9-5 där båda lagen har mycket bra defense. Många anfall från båda håll som avslutas med en överläggning, av Julia Brown, i ett tomt utrymme på Linköpings golvyta. H/H vinner andra med 25-11.

I tredje kommer Linköping ut från tio-minuterspausen och har höjt sig ett snäpp. Man hänger med Hylte/Halmstad några bollar men sen är det som att dra ur proppen. Hylte/Halmstad kör lugnt och säkert på. Daniele Kovacs de Lima är på topp tillsammans med Martina Svensson. Dessutom får de båda centrarna Cornelia Rosenqvist och Terese Bengtsson bra utdelning på sitt spel. Det ser mycket stabilt ut och tjejerna kan lugnt spela hem setet och matchen med 25-15.

Hylte/Halmstad vinner kvartsfinal 2 över Linköpings VC med 3-0 (25-17, 25-11, 25-15) och inte ett set förlorat!

Bästa spelare

Nr 15 Frida Kindbom, Linköpings VC

Nr 22 Julia Brown, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén (tidigare match)