Spelarna korar Årets lag

När Årets utmärkelser ska delas ut ligger makten hos elitserietränarna. Vilka lirare som tar plats i Årets lag är det däremot spelarna själva som avgör. Elitserienvolleyboll.se ger er förutsättningarna!

Grundserien är avslutad och slutspelet har tagit vid. Utöver kampen om SM-titeln finns en hel hög prestigefyllda utmärkelser att kamma hem för spelare och tränare. I vanlig ordning ska Årets utmärkelser – Årets spelare, Årets rookie och Årets coach – delas ut. Dessutom ska den relativt nyinstiftade utmärkelsen Årets lag koras.

De tre förstnämnda kategorierna utses som vanligt av elitserietränarna. När Årets lag utses är det däremot spelarna som har makten. Sedan onsdagen den 14 mars har de haft möjlighet att rösta in sina favoriter i den ärofyllda uppställningen. Slussarna stänger onsdagen den 28 mars och vinnarna presenteras i sin tur under vecka 13.

Årets lag instiftades så sent som säsongen 2015/16. Trots det finns sannolikt ingen annan utmärkelse som är så ärofylld att motta för en spelare i Elitserien. Varför? För att det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstat in dig som en av sammanlagt sju spelare i sitt ”Dream Team”!

Så utses Årets lag
Var och en av elitseriespelarna röstar fram sina sju favoritlirare, position för position. Den spelare som får flest röster på en specifik position erhåller en plats i Årets lag. Sammanlagt sju spelare tar plats i Årets lag: En passare, en libero, en högerspiker, två vänsterspikers och två centrar.

Dam- och herrsidan röstar fram varsin uppställning. Omröstningen pågår 14-21 mars. De vinnande uppställningarna presenteras under vecka 13.

Foto: falkenbergsbild.se

Årets lag – säsongen 2016/17

DAMER
Passare: Pacheco Soriana (Hylte/Halmstad)
Libero: Sjöberg Sofie (Örebro)
Vänsterspiker: Dockery Tiana (Hylte/Halmstad)
Vänsterspiker: Dillard Carnae (Engelholm)
Center: Wasserfaller Jonna (Hylte/Halmstad)
Center: Nassar Arica (Engelholm)
Högerspiker: Peit Nette (Lindesberg)

HERRAR
Passare: Imamura Shun (Örkelljunga)
Libero: Eriksson Johan (Falkenberg)
Vänsterspiker: Sundberg Erik (Linköpings VC)
Vänsterspiker: Lindberg Viktor (Hylte/Halmstad)
Center: Nilsson Wilhelm (Linköpings VC)
Center: O’Dea Trent (Örkelljunga)
Högerspiker: Luna Alexandro (Hylte/Halmstad)