Linköping starkast för dagen

Tierp tog emot fjolårsvinnarna Linköping VC under söndagseftermiddagen. Ett LVC man haft svårt mot i tidigare möten under hösten. Dagens möte blev det jämnaste mellan lagen så här långt även om bortalaget kunde åka hem med en 3-0 seger.

Första och andra set såg väldigt lika ut och lagen följdes åt ända till slutet. Tierp hade setbollar i båda seten men det blev ändå till slut LVC som spelade hem de båda med siffrorna 27-29 och 25-27.

I det tredje setet så öppnade Linköping starkast och hade ett klart grepp i mitten av setet men mot slutet så kämpade sig Tierp allt närmre. Man kommer inte hela vägen fram utan bortalaget vann det med 25-21 och därmed matchen med 3-0.

Tierp gör återigen en bra match där man visar att man har kapacitet att hota dom bästa lagen i serien. Just mot LVC hade man det lite jobbigt i sina anfall och Linköpings otroligt stora och starka block tvingar fram en hel del misstag hos Tierpspelarna, man blir tvungen att spela med större risker än vanligt vilket gör att misstagen kan bli lite för många. Det är kanske den största skillnaden mellan lagen ikväll, LVC kan spela med en lite större marginal.

Nu blir det lite välbehövlig vila och man kan summera än bättre höst än på länge. Om laget lyckas utveckla sitt spel i samma takt som under hösten så blir våren väldigt spännande att följa.

Tierp – Linköping VC  0 – 3  (27-29, 25-27, 21-25)

(Bilden är från ett tidigare möte)

Micke Lind, Tierp Volley