Örebro blev en munsbit för H/H

Att vinna enkelt med 3-0 över Örebro Volley, som siktar högre i år än bronspengen i våras, måste ses som ett otroligt starkt styrkebesked.

Vilken match de genomförde igår, tjejerna i Hylte/Halmstad Volley. Det var ett mycket välplanerat spel från boll ett och Örebro maldes ner sakta men säkert. Den stora skillnaden var förutom defence och servemottagning, H/Hs utdelning på anfallen.

Örebro höll kontakten i första set med Hylte/Halmstadtjejerna fram till 8-8 men då trampar H/Hs tjejer på gasen och turbon sattes in. Man går fram till 16-8 innan Örebro tar över serven. Dock får de bara en serve innan Hylte/Halmstad tar tillbaka den. Stina Rix, Martina Svensson och Daniele Kovacs de Lima briljerar på kanterna. Setet avslutas med Örebro som sätter serven i nät. 25-15 och det ser riktigt stabilt ur på Hylte/Halmstads planhalva.

Andra börjar likt det första men Örebro hänger med lite längre än första. Känns som H/H-tjejerna slappnar av lite för mycket men vid 11-11 trycker Hylte/Halmstad på och blocken sitter och Taylor Bruns visar högklassig fördelning av den ena bollen efter den andra som kommer till spelarna. Dessutom från servepositionen visade hon H/H vägen från 12–11 till 16–11. Andra set sätts punkt av Örebro sätter serven i nät.

Tredje set är det ett blekt Örebro som kommer ut från omklädningsrummet. Hylte/Halmstad har inte släppt något på sitt spel och  det var i princip spel mot ett mål. H/H håller en mycket hög nivå på spelet och satte anfall på anfall. Örebro har inte en chans och det är mycket rörigt i lägret och tränaren försöker med många byten som dock inte lyckas. Hylte/Halmstad är idag helt enkelt alldeles för bra. Vinner sista med Karis Watson, som inte spelat tidigare idag, som sätter ett anfall och H/H vinner med 25-9.

Hylte/Halmstad vinner med  3 – 0 (25-15, 25-17, 25-9)

Bästa spelare blev

Nr 1 Sofia Björndal, Örebro Volley

Nr 2 Stina RIx, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Robert Boman, falkenbergsbild