Hylte/Halmstads herrar besegrade Södertelge

Södertelge har blandat sitt spel med vinster och förluster under hösten och när de kom till Halmstad Arena var vi många som undrade hur bra de är. Det var i alla fall mycket hett på plan, både bland spelare och coacher.

Hylte/Halmstad har varit flitig i matchandet på sistone. Detta var H/H:s femte match på tolv dagar och den fjärde segern (tredje 3–0-segern). Då krävs det att spelarna är taggade och kan återhämta sig snabbt efter varje match. Det kändes som inga som helst problem och de två första seten spelade de med precis lika bra skärpa och mål som damerna några timmar tidigare gjort.Killarna briljerar och det fanns många spelare för Satoshi Umeno att lägga upp sina pass till. I första set visade Södertelge att de också var taggade och ville till varje pris vinna. Tränaren hördes över arenan och även en spelare i bortalaget fick ett gult kort.

Efter pausen inför tredje set släpper Hylte/Halmstad fokus och  ett par slarviga nätberöringar och misstag gör att Södertelge får alltför många gratispoäng i tredje set och det känns oroligt. Men det är då Hylte/Halmstad hittar tillbaka igen.

Viktor Lindberg säger efter matchen:

– Vi slappnar av och fokuserar inte lika mycket som vi gjorde i de två första seten. Då blir det lite tajtare. Men i slutet, när det väl behövs, så skärper vi till oss, konstaterar Viktor, som själv stod för flera av poängen i slutskedet.

– Vi spelar kanske inte någon drömvolleyboll, men vi spelar precis så bra som vi behöver. De gav oss ganska mycket med misstag och sånt, så det var två tacksamma första set.

Hylte/Halmstad – SÖdertelge VK  3 – 0 (25-17, 25-13, 25-21)

Bästa spelare

Nr 9 Aleksa Miladinovic, Södertelge VK

Mr 19 Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Robert Boman, falkenbergsbild.se