Mästarna vann tuff femsetare

Att Hylte/Halmstad skulle kunna hålla samma styrka i tre matcher på en vecka trodde nog inte många på, men det var nära dom vann över Linköping och egentligen skulle man gjort detta.

Hylte/Halmstad har en passare som besitter de mest underbara passarmöjligheter man kan skåda. Varför inte komma och beskåda hans fina enhandspass som han levererade en efter en. Inte bara för han inte hann få upp båda eller att behöva möta upp en svår boll. Ibland känns det som att han får till bättre möjligheter för spelaren. Satoshi Umeno är riktigt bra på sin position och det var stor skillnad på passarna igår.

Det var en starkt underhållande match och Viktor Lindberg har en vass slägga. Hans backspike var ibland i världsklass. Första set var det inga som helst problem för H/H även om Linköping absolut inte spelade sämre. Hylte/Halmstad var stabila och vinner med 25-20.

Lite mer tajt var då andra set då Linköpings stora spelare Martin Larsson tillsammans med Linus Ekstrand såg till att vinna och siffrorna 23-25.

Efter 15-minuterspausen har H/Hs killar en mycket fint set med total överkörning av Linköping. LVC ser ut att ha lämnat skorna kvar i omklädningsrummet och hittar inte alls sitt spel. H/H dundrar på med både spikes och centeranfall. Riktigt bra spel från Hylte/Halmstad och det är så här man spelar bra volleyboll. Anton Tegenrot jobbar i baklinjen och får upp riktigt bra möjligheter för Satochi att fördela sina bollar. Man vinner setet med 25-17.

Hylte/Halmstad börjar lika starkt fjärde set och tar en bekväm ledning men, en hel del tveksamma bollar så vänder Linköping och får till en seger i fjärde och 23-25.

I femte set börjar det märkas att 3 matcher på en vecka sätter sina spår så här tidigt på säsongen. Linköping vinner lite för lätta bollar och när man i slutet får till två servess vinner man med siffrorna 11-15.

Hylte/Halmstad – Linköping slutar 2-3 (25-20, 23-25, 25-17, 23-25, 11-15)

Efter matchen säger coach Per-Erik Dalqvist att det var  många som var bra. Brassen Carlos Santos och landslagets Philip Pettersson håller högsta klass i mitten. Dessutom blir den skicklige japanen Satoshi Umeno bara bättre och bättre för varje match.

Pris till bäste spelare idag

Nr 7 Linus Ekstrand, Linköping VC

Nr 9 Satoshi Umeno, Hylte/Halmstad Volley’

text Eva Alberti

Foto taget av Robin Nylén