H/H:s damer uppåt i tabellen

Söndagen började med damernas match mot Linköping. Ett Linköping som för säsongen är nykomlingar i Elitserien och lagen hade tidigare inte mötts. Men det krävdes bara 3 set för H/Hs damer att ta hem segern.

Linköping började med mycket energi och stark insats i första set och det krävdes time-outer av coach Tony Westman. Tony hade även idag valt att vila centern Karis Watson och det är bra att kunna lufta andra spelare då man inte möter lagen i toppen. Vid 12-11 får H/H ordning och energi och sen var det inga som helst problem för ett välspelande H/H att ta hem första set med 25-19.

Andra set visade Hylte/Halmstad upp sitt fina starka spel. Emma Mårtensdotter var klockren i sitt spel och Stina Rix hade inga problem att få ner sina välplacerade spikes. Linköpings spel var mycket rörigt och de svajade rejält när H/Hs anfall och servrar kom. Setet vanns enkelt med 25-14.

Efter den långa 15-minuterspausen, som kan innebära både att man slappnar av för mycket eller får en ny chans och tar den, kommer Linköping in på plan med samma energi som man hade i första sets början. Genast blir det 0-3 men Hylte/Halmstad kommer igen till 4-4. Dock är H/H fortfarande väldigt loja i sitt spel och det är dålig fart i spelet. Man följs åt med ledningen och vid 14-14 tar Tony time-out och efter det vinner Hylte/Halmstad även tredje setet med 25-20.

Bästa spelare idag

Nr 16 Isabelle Falck, Linköping VC

Nr 9 Emma Mårtensdotter, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén