Tierp gav aldrig Södertälje nån chans

Tierp startade matchen respektlöst och tog kommandot från start. Man tog en tidig ledning och höll greppet setet ut och vann till slut med betryggande 25-21 utan att direkt imponera.

Andra set startar man lika starkt som första men Södertälje kämpar sig tillbaka och leder med 12-10 i mitten av setet. Avslutningen blir Tierps och man tar det också utan att spela på topp med jämna 25-23.

Det tredje och sista setet dominerar man stort och ger aldrig hemmalaget en chans att komma riktigt nära utan man vinner det med klara 25-20.

Tierps spelande coach Jonny Mcdonald säger efter matchen: – Vi gör en bra match där vi lyckas gräva upp en hel del bollar. Det plus att vi får stopp på deras stora poängmaskiner gör att vi vinner matchen idag.

Otroligt skönt att slå Södertälje med odiskutabla 3-0 utan att man gör en toppinsats. Man har 14 servemiss vilket är absolut för mycket på tre set. Den stora skillnaden mellan lagen denna afton är att Tierp har lättare att göra poäng. Effektiviteten anfallsmässigt är riktigt bra och det känns tryggt när man redan på söndag lirar mot Vingåker hemma i Centralhallen. En vinst där så börjar man jaga lagen framför på allvar.

Södertälje – Tierp  0 -3 (21-25, 23-25, 20-25)

Micke Lind, Tierp Volley