Första Skånederbyt i FORUM Örkelljunga.

Idag är det premiär för ett Skånederby i FORUM Örkelljunga när Lunds VK kommer på besök, Lund har haft en tuff start på serien men spelet börjar att bli bättre och de tog i senaste hemma matchen mot Tierp sin första poäng och tvingade Tierp till en fem setare. På tränar sidan i Lund ser vi en gammal ÖVK bekanting i Kristian Lund som var väldigt delaktig i ÖVKs framgångar i början av 2000-talet. Det är också två spelare som ni kommer att känna igen, passaren Ludvig von Sydow och spikern Pontus Nilsson, båda har ett stort ansvar i årets upplaga av Lund tillsammans med deras högerspiker från Polen Judycki Slawomir så kretsar det mesta av spelet runt dessa tre.

ÖVK går in i en tuff period med 5 matcher på 13 dagar och i dessa fem så möter vi Falkenberg, Hylte/Halmstad och Södertälje alla tre matcherna på bortaplan. En intensiv period där varenda poäng kommer att bli viktig för GP-slutspelet som är ett av delmålen denna säsong. Rent fysiskt tror jag inte att detta kommer att bli några problem men det gäller att återhämta sig mentalt mellan varje match. Kost och sömn kommer att bli väldigt viktigt för att vi ska kunna prestera på topp och ge oss själva en ärlig chans till att vara med och slåss om en av de fyra GP-platserna.

Vi har mycket kvar att jobba på och framförallt på jämnheten i vårt spel, vi behöver också jobba på att hålla nere misstagen och ge oss själva chansen att vinna fler poäng i rad när vi får chansen. Vårt centerspel fungerade väldigt bra senast och vi hoppas att vi ska kunna utnyttja våra centrar ännu mera i vårt anfall. För att vi ska kunna göra det så måste vår servemottagning vara lite bättre än vad den har varit, kunnandet finns i laget nu gäller det att vi börjar ta fram det och att vi utnyttjar matchtillfällena för att ta nästa steg i utvecklingen både individuellt och som lag.