SVK summerar premiärhelgen

Efter en lång sommars förberedelser var det äntligen dags för elitseriepremiär. Sollentuna VK:s damer fick kliva ut i hetluften först med premiärmatch under lördagen. Tyvärr kunde SVK-dam dock inte stå upp mot fjolsäsongens treor Örebro Volley. För herrarna blev utfallet mer önskat med en vinst i Stockholmsderbyt i Södertälje.

– Vi var starkare i grundspelet, kommenterar herrtränare Lauri Hakala. Vi servade bra och hade en stabil mottagning vilket bäddade för att kunna spela ut i anfall också. Siffrorna i herrarnas match skrevs till 0-3 (18-25, 18-25, 24-26) till Sollentuna VK medan damernas slutade 3-0 (25-23, 25-22, 25-22) till Örebro Volley.

– Vi gör ändå en väldigt bra match och är relativt nöjda, menar damtränare Michael Jestin. Örebro har tidigare gått ut och sagt att de ska ta SM-guld denna säsong så att vi står upp mot dem så klart som vi gör denna match är en bra början. SVK-dam spelade enligt taktikboken och gjorde det som behövde göras på plan. Mest framstående var centerstjärnan Matilda Altin som dominerade både i anfall och block, slutade på 10 poäng och fick pris som lagets bästa spelare.

– Vi får tyvärr inte det tryck i serve som vi hade behövt i denna match. Hade vi kunnat pressa dem ytterligare i mottagning så hade kanske utfallet varit ett annat, säger Michael Jestin och fortsätter. Generellt så är vi nöjda med vår seriestart men har fortfarande mycket utvecklingspotential en tydlig väg att gå.

För herrarna var det lagkapten Staffan Blomgren som korades ”matchens lirare”. Staffan visade vägen både i fram- och bakplan men stöttade även sina medspelare i alla spelmoment.

– Vi gör en stark laginsats. Det var en härlig och inspirerande start på vår resa och nu handlar det bara om att ta ett steg framåt under varje träning. Jag ser fram emot kommande vecka, avslutar Lauri Hakala.

Foto: Robert Engström