Vingåker bjöd upp till kamp borta mot Falkenberg

VVK inledde årets Elitserie på bortaplan mot Falkenberg. Efter två dåliga set fick VVK ordning på spelet men tyvärr slutade det ändå med en tung 3-1-förlust.

Säsongens första set i Elitserien kunde inte ha börjat sämre för VVK:s del. Hemmalaget Falkenberg gick ifrån och ledde med hela 10-2 innan VVK började få ordning på sin servemottagning. Trots att servemottagningen blev bättre hade VVK stora problem med att döda bollen. Mot slutet av setet putsar VVK siffrorna en aning och första set slutar med Falkenbergsseger, 25-21.

Andra set började likadant som det första, 10-2 till hemmalaget. Falkenberg spelade stabilt och höll avståndet gentemot VVK och spelade enkelt hem andra set med 25-12.

I den långa pausen mellan andra och tredje set pratade VVK ihop sig om vad som behövde förbättras till det tredje setet. Trots snacket i den långa pausen var det återigen hemmalaget som startade starkast. Vid Falkenbergsledning 5-1 började VVK få ordning på spelet. Anförda av Sam Shentons anfallsspel och nyinbytte Axel Qvarnströms energi gick VVK ikapp och förbi. I slutet av setet slår Sam Shenton in sju av VVK:s nio avslutande poäng. VVK vinner tredje set med 25-23 och reducerade därmed till 1-2 i set.

I det fjärde setet fick VVK äntligen en bra start. Efter ett blockpoäng av Andreas Brinck är VVK-ledningen så stort som 16-9. VVK har även 23-18 och hemmalaget Falkenberg börjar förbereda sig på ett femte avgörande set. Då fastar VVK rejält i en rotation och Falkenberg går ikapp och förbi och skaffar sig matchboll vid 24-23. Den räddas av Falkenberg. Sedan turas lagen om att sideouta innan Falkenberg till slut lyckas avgöra med ett serveess till 31-29. Därmed vinner Falkenberg premiären med 3-1 i set.

Hos gästande VVK utses liberon Mattias Lindberg välförtjänt till bästa spelare. Även vänsterspikern Sam Shenton förtjänar beröm för sitt anfallsspel. Sam stod för hela 24 poäng i matchen.

Nu väntar en träningsvecka innan det är dags för hemmapremiär, på lördag 14/10 då Linköping gästar Sporthallen.

Fotograf: Fanny Olofsson