Trio utgör årets liberouppställning i Örebro Volley

De två senaste årens libero och samtidigt landslagets libero, Sofie Sjöberg, tar en paus från elitvolleybollen och har rest till Island för att studera under höstterminen.

Samtidigt återkommer Sofia Björndahl, 27, till laget efter ett års speluppehåll. Sofia, som nu är sjukgymnast på Örebro Rehabcenter, står för rutinen när nu laget delvis byter liberouppställning. Kvar finns Frida Lund, 26, just klar sjuksköterska, med amibtionen att kombinera nytt jobb med elitvolleybollsatsningen. Samtidigt har klubben gjort klart med juniorlandslagsmeriterade Emmy Andersson, 19 år. Emmy kommer från ungdomsvolleybollmetropolen Norsjö, klubben som fostrat halva Örebro Volleys elittrupp.

 

Sofia, som nu alltså tar på sig Örebrotröjan igen, kommenterar det så här

”Jag ser riktigt mycket fram emot kommande säsong med Örebro Volley. Det är mycket spännande saker på gång och mycket nytt både i klubben och i laget! Jag ser också väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till plan efter en säsong utan volleyboll. En ny gnista har tänts och det ska bli riktigt kul att jobba hårt tillsammans med detta härliga gäng tjejer!”

 

19-åriga Emmy gör nu debut i elitserien. I Norsjö har hon spelat företrädesvis som vänsterkantspelare. Nu skolas hon om till libero och ses som ett spännande framtidsnamn på liberopositionen.

Vi bad Emmy kommentera hur hon ser på kommande säsong?

”Jag är väldigt taggad eftersom det är min första säsong i elitserien. Tror att det kommer bli en toppensäsong , vi är ett bra gäng där alla hjälper till att utveckla och pusha varandra.”

 

Utöver Sofia och Emmy kommer Frida Lund ingå i liberotrion. Frida är precis nyutexaminerad sjuksköterska och har aviserat att hon kommer vara med så mycket som möjligt utifrån att kombinera heltidsarbete med volleybollen. Det blir en tuff konkurrens om speltiden men Emmy ser det mer långsiktigt.

”Eftersom det är min första säsong och att jag är yngst i laget så är mitt mål att träna på så bra som möjligt och om det räcker för att fightas om en plats på planen återstår bara att se. Visste redan innan att det fanns två andra liberos som är jätteduktiga och att få speltid kan bli svårt men inte omöjligt enligt mig”

 

Sofia ser det som positivt med konkurrensen och att det gynnar alla tre i utvecklingen.

”Både Frida och Emmy är två bollskickliga tjejer. Lite konkurrens på plan är bara en extra sporre för oss alla tre samt framförallt något som jag tror kommer gynna laget i längden. Det är dessutom båda två härliga tjejer så jag tror på att vi kommer få ett gott samarbete som gynnar oss alla”!

 

 Fotonot: Frida Lund, Emmy Andersson, Sofia Björndahl

/Örebro Volley

Elitserienvolleyboll.se