Ludvig von Sydow skriver på för Lund

Lunds VK adderar ännu en viktig pusselbit till lagbygget säsongen 2017-18. Det är passaren Ludvig von Sydow som har skrivit på för LVK.
– Det känns fantastisk bra att få välkomna Ludvig till Lunds VK, säger sportchef Linus Oscarsson.

Ludvig är trots sin ungdom en mycket rutinerad spelare som är fostrad i Sollentunas erkänt duktiga ungdomsverksamhet. Han har redan gjort ett flertal elitseriesäsonger i Sollentuna, RIG Falköping och senast Örkelljunga.
– Vi har haft ögonen på Ludvig under ett flertal säsonger och förde diskussioner med honom redan för ett par år sedan. Det känns såklart riktigt bra att äntligen få välkomna honom till Lunds VK, kommenterar Linus. Ludvig är en passare med en härlig spelförståelse, bra tempo i sitt passningsspel och är dessutom en mycket välskolad och allround spelare, avslutar Linus.

Så här resonerar Ludvig om sin debutsäsong i Lunds VK.

Varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar?
Tack så mycket! Jag tycker det ska bli jättekul att spela med Lund då det kommer bli en helt ny konstellation och är väldigt spännande att få vara med på den resan.

Vad tar du med dig för erfarenheter från tidigare elitsäsonger?
Sedan jag gick i 9an hemma i Sollentuna har jag varit med i ett elitlag och jag vet hur det fungerar och vad som krävs för att vara med och fightas bland de andra lagen. Något annat jag märkt är också att allt kan hända på en volleybollplan och inget är säkert förens sista bollen är spelad.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Jag ger alltid 100%.

Hur ser du på säsongen som kommer – förväntningar?
Först av allt så är det roligt att få komma till ett nytt lag med nya lagkamrater och tränare. För det andra så tror jag inte att många förväntar sig att vi ska vara med och slåss i toppen så det kommer bli kul att få som en underdog denna säsong.

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Målsättningen är att vi ska hålla oss kvar i Elitserien. Personligen vill jag komma tillbaka till volleybollen och hålla mig skadefri efter ett år med skador.

Fakta
Ludvig von Sydow
Ålder: 21 år
Längd: 193 cm
Position: Passare
Spikehopp: 330 cm
Tidigare klubbar: Sollentuna VK, RIG Falköping, Örkelljunga VK

Länkar
Lunds VK