SVBK lyckades inte skrälla

Inför dagens kvartsfinal mellan Södertelge och Linköping var det inte mycket som talade för hemmalaget utifrån säsongens tidigare drabbningar. Linköping hade 4-0 i inbördes matcher, men i det senaste mötet lyckades Södertelge knipa ett set. Idag, var dock Linköping för svåra. Resultat Södertelge-Linköping 0-3 (20-25, 17-25, 21-25,)

Inledningen av matchen var relativt jämn, även om Linköping oftast låg ett par poäng före hemmalaget. Dock hängde hemmalaget med bra och jobbade sig ofta ikapp till bara en poängs underläge. Linköping hade en 21-17 ledning som hemmalaget åt upp till 20-21 genom bl.a. ett servess från inbytta Joachim Sahlin. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan Linköping tog 4 raka poäng och vann det första setet.

Det andra setet börjar bra för hemmalaget där de förväntade poängkungarna Weemes och Groenveld båda är lyckosamma i sina anfall. Dock är det återigen Linköping som gör små ryck här och där och lyckas ta poäng i egen serve. Södertelge får förlita sig mer och mer på vänsterspikern Groenveld som är den som tar poäng för laget, men han är alltför ensam om att göra det. Mot slutet av setet rinner poängen iväg och Linköping vinner komfortabelt med 25-17.

Det tredje setet följer samma mönster som de föregående två. Inledningen är spelmässigt jämn, men det är återigen Linköping som lyckas ta någon poäng här och där i egen serve. I hemmalaget fortsätter Groenveld att vara väldigt effektiv i anfall och tar 11 poäng enbart i det tredje setet. Men det räcker inte mot ett Linköping där det är många spelare som tar poäng, och dessutom från alla positioner på banan. Det blir en relativt enkel seger även i det tredje setet för Linköping.

För att Södertelge skulle kunna rubba seriesuveränen Linköping behövde alla spelare komma upp i absoluta toppnivå, och det ville sig inte riktigt idag. Hemmalagets passare Carsten Möller gjorde en väldigt bra match och fick rättvist priset som bäste spelare i Södertelge. Matchens poängbäste var hemmalagets Daniel Groenveld som tog poäng i anfall både i framlinje som baklinje, i serven och i blocket. Han mäktade med hela 22 poäng, att jämföra med Linköpings poängbäste landslagman Erik Sundberg på 19 poäng. Som bäste spelare i Linköping utsågs Wilhelm Nilsson som från sin position i mitten tog 15 poäng.

Nu går kvartsfinalserien söderöver ner till Linköping där det är dags för en ny drabbning redan nu på onsdag. Om Södertelge lyckas få igång sina nyckelspelare kan de absolut störa Linköping mer än vad de lyckades med idag.