Egna misstagen fällde Tierp

Tierp Volley gör en bra match mot favoriterna Falkenberg men förlorar tyvärr med 1-3 och nu väntar två tuffa bortamatcher.

Tierp börjar matchen på ett stabilt och bra sätt. Första setet är helt jämnt fram till 15 lika då Falkenberg gör ett litet ryck. När ställningen sedan är runt 18-20 så fastnar Tierp i en rotation vid Victor Nielsens serve och han kan leda fram bortalaget till en setseger med 18-25. I detta set tar Tierp 15 egna poäng och Falkenberg 14.

Andra set börjar på samma sätt som det första och det är jämnt en bit in i setet. Då tar Tierp ett par raka poäng vilket leder till ett försprång som bortalaget aldrig lyckas ta ikapp. Tierp vinner setet med 25-23. Här tar Tierp 20 egna poäng medans Falkenberg kommer upp i 13.

Det tredje setet är nog det som avgör matchen. Tierp spelar bra och ligger steget före i princip hela setet. man lyckas spela sig fram till två setbollar vid ställningen 24-22. I det skedet sviktar man lite och helt plötsligt så är ställningen 24-26 och 2-1 till Falkenberg.

I det fjärde och sista setet så kan aldrig Tierp riktigt hota Falkenberg utan får se sig besegrat med 18-25 och därmed så är man i underläge med 1-0 i matcher.

Tierp gör en väldigt bra insats och man pressar fram lite spelarbyten hos Falkenberg. Man satsar friskt i alla lägen, tyvärr så är inte marginalerna på Tierps sida utan det resulterar ofta i misstag. Man har sammanlagt 39 egna misstag i matchen vilket gör det otroligt svårt att vinna mot ett så pass bra motstånd som Falkenberg. Samtidigt så måste man våga chansa lite om man ska lyckas så det är inget att säga om.

Nu väntar två tuffa bortamatcher men man har efter dagens match visat att man kan absolut störa fjolårsmästarna.

Tierp – Falkenberg  1-3  (18-25, 25-23, 24-26, 18-25)

Micke Lind, Tierp Volley