Förlust för Södertelge trots bra stöd från läktaren

Det blev en 1-3 förlust för Södertelge i derbyt mot Sollentuna. Det var dock en jämn match poängmässigt och en tionde femte-setare var inte långt borta för hemmalaget. Matchen var välspelad från båda lagen och det var dessutom en härlig kamp på läktaren mellan båda lagens hejjarklackar. Slutresultat 1-3 (22-25, 22-25, 25-23, 21-25)

Båda lagen inledde matchen på bästa sätt med ett högt tempo och publikfriande spel så det var inga problem att få med sig publiken direkt! Båda lagen bjöd på fint anfallsspel, främst från hemmalagets Daniel Groenveld och gästernas Kosma Smiechowski. Vilket lag som hade initiativ skiftade setet igenom men vid ställningen 22-22 var det gästande Sollentuna som var vassast, bl.a. genom ett servess från tidigare nämnda Smiechowski.

Även det andra setet var jämnt, även om Sollentuna hela tiden låg några poäng före ett jagande hemmalag. I slutet av setet kommer hemmalaget så nära som 22-23 men Sollentuna lyckas ändå knyta ihop setet och vinna med 25-22 efter ett fint anfall från Staffan Blomgren på setbollen.

I tredje set ändrar hemmalaget om en del i rotationerna och Danny Weemes flyttar ut på högerkanten och Ashur Ibrahim kommer in på vänsterkanten. Det tredje setet blir även det jämnt, även om Sollentuna inledningsvis har kommandot poängmässigt. Vid ställningen 12-12 vänder dock hemmalaget på steken och för sedan setet till seger genom att hela tiden ha 1, 2 eller 3 poängs ledning. Det blir hemmalagets Danny Weemes som får slå in setbollen till 25-23.

Möjligtvis var det då många av gästerna i Täljehallen som började ställa in sig på en ny femtesetare. Södertelge har ju hittills i år spelat 9 stycken femtesetare och två av dom är mot just Sollentuna. Södertelge inleder också setet bäst och har ett par poängs försprång inledningsvis. Dock kommer Sollentuna ikapp i mitten av setet och vänder poängövertaget till sin fördel. Övertaget är så stort som fem poäng vid ställningen 20-15. Men alla lag vet att man aldrig kan “räkna hem” en seger mot Södertelge i år, eftersom laget vänt så många knepiga underlägen till seger. Hemmalaget krigar på och kommer så nära som till 21-23 men där tar det stopp efter ett block och ett anfallspoäng från Sollentuna som rättvist vinner matchen med 3-1 i set.

Spelmässigt var denna match ett stort steg framåt för hemmalaget i jämförelse med förra hemmamatchen mot Habo, som ändå slutade med seger. Men i denna match blev alltså Södertelge poänglösa och Sollentuna 3 poäng rikare.

Poängbäst i Sollentuna: Kosma Smiechowski 19p

Poängbäst i Södertelge: Daniel Groenveld 25p