Blekt Tierp kammade noll mot Habo

Ett till synes oinspirerat Tierp hade ingen större chans att plocka poäng borta mot Habo. Matchen slutade i hemmavinst med klara 3-0 och Tierp tvingades åka hem utan poäng.

Matchen startade jämnt och lagen bytte poäng med varandra. I mitten av setet klev Roy Powell ner till servelinjen för att dunka in 3 ess och helt plötsligt hade Habo ryckt åt sig en ledning som Tierp inte lyckades knappa in. Andra och tredje set blev ganska lika varandra då hemmalaget tog en tidig ledning med 3-4 bollar och sedan bevakade ledningen seten ut.

Tierp som tidigare matcher har visat upp ett stabilt försvarsspel uppträdde den här gången oinspirerat på många håll och alltför ofta så stod man med vikten på hälen istället för på tårna vilket ledde till att man fick se bollen landa strax framför fötterna. Man spelar dessutom utan självförtroende och blir aningen försiktiga i sina beslut vilket ofta är vanligt för ett lag i botten av tabellen. Detta var ett bottennapp av Tierp utan att förta Habo´s insats. Nu måste man ladda om inför nästa helgs viktiga hemmamatch mot Södertälje.

Vi gratulerar Habo till vinsten och tar nya tag nästa helg.

Habo – Tierp Volley  3-0 (25-21, 25-20, 25-18)

Arkivbild tagen av Håkan Karlsson.

Micke Lind, Tierp Volley