Nionde femsetaren för Södertelge

Många besökare i Täljehallen hade nog förväntat sig en jämn match mellan Södertelge (7:e plats) och gästande Habo (5:e plats), kanske t.o.m. en 5-setare.  Och så blev det också! För trots en riktigt dålig inledning från hemmalaget lyckades man vända 0-2 underläget till seger i det femte avgörande setet. Slutsiffrorna skrevs till 3-2 (17-25, 17-25, 27-25, 25-22, 15-13)

Södertelges coach Elin Warner var inne på före matchen att en nyckel till seger för Södertelge skulle bli att pressa Habo så att det skulle få svårt att spela sitt önskade snabba spel. Tyvärr, för Södertelges del, hjälpte denna taktik föga då laget spelade riktigt dåligt i matchens två första set. Redan direkt i första set hade hemmalaget svårt att ta emot gästande Habos servar, som var riktigt bra. Gästernas Linus Ekstrand spelade väldigt bra och tog poäng i alla moment direkt i första set. Hemmalaget stod inte alls att känna igen från höstens spel, då man bjudit på riktiga krigarinsatser och vägrat ge sig förrän bollen landat i backen.

Första gången på hela matchen Södertelge visar upp sin krigarinstinkt är i slutet av tredje set då laget verkligen har kniven mot strupen för att inte inleda 2017 med säsongens sämsta match. Vid ställningen 22-23 tar hemmalagets poängkung Daniel Groenveld två raka poäng fram till setboll. Dock behöver hemmalaget tre setbollar på sig innan setet är bärgat med 27-25.

Det fjärde setet är jämnt hela vägen och det är inget lag som har mer än 1 poängs ledning fram till 19-19. Då gör gästande Habo ett ryck med tre raka poäng fram till ledning 22-19. Då tar Södertelge time-out och därifrån 6 raka poäng fram till seger 25-22. Det är återigen lagets anfallsstjärna Groenveld som kliver fram när det behövs som mest. Han anfaller in setets fyra sista poäng!

Nu var alltså Södertelge framme vid säsongens nionde!!! 5-sets match. I blott 1 av de tidigare 8 hade det blivit seger. Men idag vägrade hemmalaget ge sig efter den heroiska vändning de stått för hittills i matchen. Setet är helt jämnt fram till 8-8 då hemmalaget gör ett ryck fram till 11-8. Habo äter dock nästan ikapp luckan fram till 11-12, mycket  tack vare fint spel från Habos Linus Ekstrand. Denna matchen blir dock hemmalagets till slut då lagkapten Ashur Ibrahim får smasha in matchbollen med en brant diagonal smash.

Den här matchen hade två helt olika skepnader där Habo var överlägsna i de två första seten och de övriga tre var väldigt jämna. Hemmalaget Södertelge visade dock (till slut) återigen att man aldrig kan sluta spela och tro att man vunnit matchen, förrän matchbollen är färdigspelad. Förmodligen är inget av lagen särskilt nöjda med spelet i denna match men i slutändan är Södertelge helt klart det lag som är nöjdast, efter att ha bärgat två nya poäng till tabellen och lagets 5:e seger!

Poängbäst i Södertelge: Daniel Groenveld 20

Poängbäst i Habo: Linus Ekstrand 23