Trögstartat Tierp förlorade mot Sollentuna

Dåliga inledningar på de tre sista seten gjorde det för svårt Tierp att komma tillbaka. Hemmalaget förlorade med 1–3 (25-23, 22-25, 25-27, 19-25).

Efter att ha gjort en svag bortamatch mot Vingåker några dagar innan så hade nu Tierp chansen att vända på trenden hemma mot Sollentuna. Senaste gången lagen möttes blev det en väldigt jämn match där Tierp till slut stod som segrare med 3–2 i set.

Första set var jämnt i princip hela vägen till slutet. Tierp hade ett visst övertag, mycket tack vare briljant spel från sin högerkant Nic Dubinsky som lyckades med det mesta det setet. Trots de jämna setsiffrorna (25–23) så var känslan att Tierp hade kontroll på det första setet.

Andra set började med ett antal misstag från Tierps sida blandat med bra försvarsspel från Sollentuna som gjorde det svårt för hemmalaget att avgöra bollar. Sollentuna tog tidigt en ledning och lyckades bibehålla den hela vägen till slutet då de tämligen komfortabelt vann med 25–22. Känslan var att efter den tröga starten så hängde Tierp med och kom till och med ikapp lite vilket gjorde att det kändes som att om man bara fick en bra start på det tredje setet så skulle man kunna vinna.

Det var tyvärr inte så det blev i verkligheten, då Sollentuna återigen tog en tidig ledning och Tierp fick jobba i uppförsbacke. De lyckades komma tillbaka in i matchen, och båda lagen hade setbollar i slutskedet, men efter flera långa ”rallyn” där Tierp stod för ett otroligt försvarsspel så lyckades Sollentuna knipa hem setet med 27 poäng mot 25.

Musten gick nu ur Tierpslaget och karaktäristiskt med matchen så blev starten på fjärde set inte den bästa. De hade det tufft i servemottagningen och bjöd på slarvmissar såsom passningar över nät, kommunikationsmisstag och felträffar i anfall, vilket man inte sett tidigare under matchen. Man lyckades snygga till siffrorna lite grann i slutskedet av setet men Sollentuna vann enkelt fjärde set med 25–19 och tog hem segern.

Med undantag för sista setet så var känslan ändå att Tierp, förutom i inledningen av seten, spelade godkänd volleyboll och var jämna med Sollentuna. Innan juluppehållet har Tierp återigen en bortamatch mot Vingåker att spela, en match, precis som de två senaste, där man verkligen har chansen att ta hem 3 poäng om man visar den nivå som man stått för tidigare denna säsongen.

Text: Micke Lind, Tierp Volley