Förlust mot Falkenberg – inget Grand Prix för Habo

Förlusten med 3-1 mot Falkenberg innebär att Habo inte tar sig vidare till Grand Prix. Trots att Habo visar karaktär och kan plocka hem ett set får man i slutändan heller inte med sig något poäng till tabellen.

Habo ser från start taggade ut och öppnar matchen starkt med tre blockpoäng i rad. Vid ledning 6-10 till Habo verkar dock hemmalaget vakna till och jobbar sig ikapp med en oerhörd effektivitet. Till stor del ledda av Hayden Madison går Falkenberg istället upp i ledning med 16-13. Habo lyckas ändå hålla jämna steg i ett par bollar till, men vid 18-18 tar det stopp. Välplacerade och hårda servar från Fayez Alloush försätter Habo i lägen där det är svårt att ta poäng. Stefan Stolic kommer in på plan och fixar ett blockpoäng till Habo, men längre än så kommer man inte när Falkenberg vinner setet med 25-19.

Även andra set inleds starkt av Habo. Passen är väl fördelade bland anfallarna och efter två serveess av Linus Ekstrand går Habo upp i 5-10 ledning. Ledningen hålls fram till 11-15, men sedan lyckas Victor Nielsen, passare i Falkenberg, rubba Habos mottagning i en imponerande serveserie. Setet jämnar ut sig vid 20-20 och ännu en gång blir det Falkenberg som går starkast ur slutstriden. Fayez Alloush sätter från servelinjen återigen press på Habo och vid setvinst 25-22 är alltså striden om GP-platsen avgjord till Falkenbergs fördel.

Falkenberg kopplar också ett grepp tidigt i tredje set och går snabbt upp till ledning 12-8. Habo spelar dock upp sig och samtliga spikers får dra tunga lass i form av svåra anfallslägen, men gör det med framgång. Falkenberg missar i ett par viktiga lägen och Habo är inte sena att utnyttja den lilla ledning man får. Setet avslutas med 23-25 till Habo efter ett servess av Jakob Molin.

Trots vändningen i tredje set så verkar luften nu gått ur Habo. Falkenberg tar direkt ledningen, och utökar den konstant under hela setets gång. Det är återigen tuffa servar som hemmalaget producerar, men Habo gör det inte lättare för sig genom att slå ut både anfall och servar. Fayez Alloush gör idag en kanonmatch, och i fjärde set tar han 6 poäng. Roy Powell fixar ett antal poäng för Habo, men tyvärr är det långt från tillräckligt och Falkenberg vinner utan större möda med 25-15.

Coach Alessandros kommentarer:
– Verkligheten är att vi inte är ett av de fyra bästa lagen, jag tycker inte det går att diskutera. Visst har vi gjort bra matcher och prestationer, men vi klarar i dagsläget inte av att vara konsekventa nog. Jag tycker nog att en femteplats i tabellen efter första halvan av säsongen är där vi hör hemma. Vi hoppas på att vi kan göra bra ifrån oss och samtidigt bli mer konsekventa under andra halvan.

Pratar vi om matchen i eftermiddags så var Falkenberg det bättre laget. Vi hade i vissa perioder stora problem med att hantera deras hoppserve, framför allt när Fayed Alloush servade. Överlag var vi inte på tillräckligt jämn nivå för att skapa problem för dem under längre perioder. Visst vann vi ett set, men det är ju som bekant inte tillräckligt för att vinna hela matchen.

Matchfakta: Falkenbergs Volleybollklubb – Habo Wolley: 3-1 (25-19, 25-22, 23-25, 25-15)