Tungt bakslag för Tierp

Tierp Volley lyckades inte hålla uppe den höga nivå man haft de senaste matcherna när man gästades av Örkelljunga. Bortalaget vann i raka set (18–25, 18–25, 18–25).

Tierp gick in i matchen med vad som utifrån sågs som goda chanser att störa gästande Örkelljunga efter att ha haft ett jämnt och bra spel i sina senaste matcher.

Hemmalaget inledde matchen med bra servemottagning men hade svårigheter att förvalta chanserna offensivt. Örkelljunga tog ett snabbt grepp om setet med några bollars ledning som de lyckades hålla tills andra halvan av första set då Tierp hade kämpat sig tillbaka. Örkelljunga gjorde då ännu ett ryck och vann komfortabelt med 25–18.

Andra set var av samma karaktär då Örkelljunga återigen fick tidig kontroll på läget och Tierp fick kämpa motströms. Återigen lyckades Tierp ta sig tillbaka in i matchen så småningom innan Örkelljunga lade i nästa växel och tog hem även det setet. Känslan så här långt in i matchen var att Tierp låg lite efter i de flesta momenten; försvarsmässigt hade de svårigheter att få stopp på gästerna, anfallsmässigt hittade de inte riktigt rytmen och de hade svårt med att få utdelning på sina servar.

Efter pausvilan tog Örkelljunga (återigen) ett starkt grepp om matchen genom en väldigt bra servepress från flera av deras spelare vilket gjorde det svårt för Tierp att spela det anfallsspel som de ville. Deras snabba offensiv skapade fortfarande oreda och Tierp lyckades inte hitta någon lösning för att få stopp på det. Setsiffrorna blev även här 25–18 till Örkelljunga.

Förutom en stabil servemottagning med undantag för en period i tredje set så presterade inte Tierp på den nivå som de hållit uppe i tidigare matcher. Spelande tränare Tommy Lyon gjorde en väldigt bra match, förutom honom så fanns det mer att hämta från i princip alla spelare.

Med det sagt så gjorde Örkelljunga en väldigt bra match; de hade stabil servemottagning som gav dem möjligheter att spela ett väldigt snabbt anfallsspel vilket gav dem god utdelning offensivt.

Tränare Sara Bergh om matchen:
– Vi har bra servemottagning och hänger med dem bra till andra halvan av samtliga set, där vi under alla tre seten tappar greppet. Att vi gör en sämre match idag bör tas med en nypa salt; någon gång måste det komma en liten dipp.

Jonas Svantesson, huvudtränare i Örkelljunga, om matchen:
– Vi är nöjda med tre poäng. Vi hade ett väldigt bra anfallsspel vilket ledde till att Tierp fick svårt att få upp bollar i sitt försvar.

Nu är det bara att glömma matchen och ladda om, då Tierp spelar mot Vingåker borta redan torsdagen den 8/12.

Text: Micke Lind, Tierp Volley