Stabil seger mot nykomlingarna

Örebro Volley tog en relativt komfortabel 3-0-seger mot nykomlingarna Lund under söndagen. Örebro-liberon Sofie Sjöberg tar oss genom matchen.

Efter en tuff vecka med mycket sjukdom och förkylningar har uppladdningen inför den långa resan ner till Lund inte varit optimal. Dock var det ett revanschsuget lag som steg in på plan idag då laget inte spelat på topp de senaste matcherna. Denna matchen saknades även lagkapten Aida Rejzovic samt Iida Murto som av olika anledningar inte kunde delta på dagens match.

Första set visade Örebro Volley tidigt och tydligt vilket lag som var de bättre på banan. Med en stark servepress från samtliga spelare gjorde Örebro det inte lätt för Lund att komma till anfall. Örebro var även starkare i alla moment detta set och dominerade både vi nät och defense. Det kontrollerade spelet ledde till mycket variation i anfall men helt klart var det våra centrar Oni Lattin och Jonna Nilsson som stod för poängen i första set. Efter en ledning på 20-4 klarade Örebro av att knyta ihop säcken och vinna första set med 25-14.

Andra set började inte lika starkt som första och vi släppte in Lund lite mer i matchen. Lund började spela bättre än i första set och fick Örebros servemottagning att svaja. Detta påverkade centerspelet men Örebros kantspelare briljerade och framförallt vår Isländska Jona Vigfussdottir gjorde poäng på i princip alla pass hon fick. Blockspelet och defensen fungerade ypperligt och Örebro kunde med trygghet spela runt på alla spelare. Andra set vanns komfortabelt 25-16.

Efter tio minuters paus var det dags för tjejerna att lägga i en högra växel, vinna tredje set och därmed säkra GP platsen. Som nämnt ovan var det ett revanschsuget lag som spelade sitt eget spel och fokuserade på vad som krävdes av dem för att vinna dagens match. Allting stämde och blockspelet, som det fokuserats extra mycket på under veckans träningar,  kunde inte fungerat bättre. Återigen spelade coach Matilda runt på alla spelare och med starkt psyke från tjejerna och få egna misstag  var det ingen match om vem som var det bättre laget idag. I tredje set kändes det som om luften gick ur Lund och Örebro fortsatte pressa i alla moment och kunde vinna enkelt med 25-12.

Dagens match har varit bra på alla sätt och alla har bidragit med bra actions. Värt att nämna är att vår libero Frida Lund gjorde sin första hela match i elitserien och gjorde det med bravur. Våra centrar Oni Lattin och Jonna Nilsson spelade fantastiskt bra och gjorde poäng både via block, anfall och serve! Sen sist men inte minst, Jona Vigfussdottir som även blev utnämnd till matchenslirare, gjorde ett mycket bra jobb i anfall och var ostoppbar idag.

Text: Sofie Sjöberg, Örebro Volley