Hylte/Halmstad vann i tre raka mot RIG

Hylte/Halmstad besegrade RIG Falköping under tisdagskvällen. Segersiffrorna skrevs tll  3–0 (25-18, 25-17, 25-20)

I första set fick Annie Nyberg, Ewa Kalinowska och Tilda Hellgren förtroende av tränare Tony Westman att starta dagens match. Dessutom fick Jenny Carlsson spela hela matchen som libero. RIG startade klart starkast och genast fick H/H ett underläge med 3–7. Men gästerna kom igång och även om de bjöd på en hel del misstag hade de inga problem att spela till sig första set med 25-18.

Andra set var det Hylte/Halmstad som car kvickast med att skaffa sig en ledning med 7-2. Dock slappnade H/H av lite för mycket och misstagen var åter tillbala, varför RIG gick ikapp till 7-6. Därefter infann sig det där fina spelet hos H/H och man täppte igen för RIG. Hylte/Halmstad och främst Ewa Kalinowska och Tilda Hellgren, tillsammans med Jonna Wasserfaller, satte poäng efter poäng.  RIG Falköping tog time-out i underläge 21-12, något som gav resultat. RIG kröp så nära som 17-23 innan Hylte/Halmstad spikade igen och tog setet med 25-17.

Nu bytte Tony Westman in ett flertal andra spelare, bland annat fick Sofie Bengtsson förtroendet från start i tredje. Här hade Hylte/Halmstad mestadels ledningen med ett flertal bollar. När RIG vann en poäng var H/H snabba med sideout. Hylte/Halmstad vinnet matchens sista set relativt enkelt med 25-20.

Tony Westman om matchen:
– Tilda Hellgren har gjort riktigt bra ifrån sig på träningarna och jag ville ge dem som inte spelat så mycket chansen att visa vad de kan. Tilda var riktigt duktig. Dessutom var Jenny Carlsson mycket bra, som ersatte Mårtensdotter i liberorollen.  Ewa var klockren i anfallsspelet och satte nästan allt. Det är många som knackar på och vill in på banan.

Pris till bästa spelare
Hylte/Halmstad: Tilda Hellgren
RIG Falköping: Wilma Andersson

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley
Foto: Irene Andersson