Tufft schema för ÖVK med start mot Falkenberg

Det är ett tufft schema som ÖVK ställs inför i veckan som kommer, fyra matcher på sju dagar ska avverkas, en tuff och väldigt viktig vecka.

Falkenberg på söndag sedan två bortamatcher onsdag RIG Falköping och torsdag Hylte/Halmstad och sen avslutar ÖVK med hemmamatch mot Sollentuna.

Dramat om GP slutspelet går in i sitt esse och det kommer att bli stentufft om platserna där inget lag går säkert. Som det ser ut nu så känns Linköping och Hylte/Halmstad som de hetaste aspiranterna men efter de två så ser det väldigt öppet ut. Serien haltar rejält och det är svårt att få en riktigt bra överblick på det hela, allt mellan 8 och 5 spelade matcher är det i tabellen just nu, men efter veckan som kommer har vi nog en bättre överblick på läget.

Falkenberg har så gott som ett nytt lag i år efter SM-guldet i våras, men som vanligt har coach Patrik Aparicio hittat och skapat ett fungerande lag som är svåra att besegra. Patrik fick priset som bäste tränare förra året och har visat redan nu i inledningen att han är en mästare på att sätta ihop lag och få ett bra grundspel på plats redan i början av säsongen. Årets Falkenberg lever mycket på sin fina servemottagning och försvarsspel som leds framförallt av liberon Johan “Bullen” Eriksson, sen har de en bra brädd på anfallsspelet som de har utnyttjat på ett bra sätt.

ÖVK spelade stundtals riktigt bra mot Linköping förra helgen och tog ett kliv framåt, men vad ska till för att slå de regerande svenska mästarna Falkenberg, frågade vi tränaren Jonas Svantesson.
– En stabil servemottagning och ett väldigt aggressivt anfallsspel framförallt anfallet efter en försvarsräddning. Vår side-out senast mot Linköping var okej tycker jag men vår förmåga att komma till bra anfall efter försvar och utnyttja de lägena var mindre bra.

Vad ska ni göra för att ändra på det?
– Vi måste vara mycket mer på hugget när lägen uppstår, när motståndarna inte gör ett anfall på 100% så måste vi hugga direkt. Bli lite mer elaka och utnyttja det vi är bra på och inte låta motståndarna styra vårt anfallsspel.

Några problem i truppen i veckan?
– Nej faktiskt inte, vi har varit hela och friska och kunnat träna på bra efter LVC matchen och vi ser framemot att få spela på hemmaplan igen.

ÖVK – FVBK söndag kl:16.00 Forum Örkelljunga.

Text: Örkelljunga VK