Sollentuna vann i tre raka

Sollentuna herr säkrade säsongens första seger under lördagen när Habo besegrades i tre raka set.

Habo har storsatsat inför den här säsongen. Man har tagit hit italienske tränaren Alessandro Lodi, behållt Stefan Stolic,hämtat ytterligare två proffs, Giannis Maduras och Roy Powell samtidigt som man värvat Linus Ekstrand från Linköping och Jacob Molin från RIG, men med Sollentuna som moderklubb. Lagen möttes under försäsongsturneringen i Södertälje så man har ganska bra koll på varandra. Då var det Sollentuna som stod som segrare.

I Sollentuna startade man med sex av sju spelare i startuppställningen som är egna Sollentunaprodukter. Unikt i både volleybollsverige och i idrottssverige överhuvudtaget.

Habo tvingades ställa upp utan Stefan Stolic. Han var med under uppvärmningen, men spelade inte alls. Stefan skadade sig under försäsongsturneringen i Södertälje och vi hoppas att han snart är tillbaka på planen! Habo vann första matchen mot Södertälje utan större problem och ville nu haka på den övre halvan av tabellen genom ytterligare en vinst.

I första set började Habo bra och visade att man ville vinna den här matchen. Man tog ledningen med 6-9 efter ett anfall av Roy Powell. Sollentuna närmade sig och hade 9-10 när Habo gjorde ett nytt ryck till 9-13 efter två bra block och en bra serve. Efter en nätberöring på Habo har hemmalaget en bra period och går ikapp till 14 lika. Lagen spela jämnt fram till 19 lika. Habo vinner två raka poäng efter en nätberöring av Sollentuna och ett anfallspoäng av Roy Powell. Lagen vinner sedan två poäng var och det står 21-23 när Sollentuna tar en time-out. Habo missar serven efter Sollentunas time-out och Peter Blomgren gör ett serveess och ställningen är 23 lika. Kos vinner nästa boll via en backspike och Sollentuna har setboll vid 24-23. Habo tar time-out, men det hjäper inte. Man gör en dålig servemottagning på bollen efter och Sollentuna kan vinna setet med 25-23.

Även i det andra setet börjar Habo bättre och tar ledningen med 2-5. Vid 7 lika är Sollentuna dock ikapp. Lagen spelar jämnt fram till 18 lika. Sollentuna vinner bollen efter och leder med 19-18 när Habo tar en time-out. Sergej Engström dundrar in en kortis och Sollentuna leder med två poäng. Lagen vinner varannan boll fram till 22-20. Staffan Blomgren sätter sitt anfall djupt i banan och Peter Jonsson vinner ett sanfall och Sollentuna leder med 24-20. Habo räddar tre setbollar efter två misstag från Sollentunas sida samt ett anfall av Jacob Molin. Habo missar dock nästa serve och Sollentuna vinner även andra setet med 25-23.

I tredje set tar Sollentuna ledningen direkt och leder med 7-3, 10-5 och 15-7 innan Habo kommer igång. Vid 10-5 bytte Sollentuna in Jacob Zachrisson som passare. ”Zacke” spelade stabilt och fick fortsatt förtroende. Vid 15-7 vinner Habo 5 raka poäng och det står 15-12. Sollentuna håller en 3-poängsledning fram till 19-16 när Habo vinner 3 raka poäng då Jacob Molin först vinner ett anfall och efter det gör två serveess. Habo skaffar en ledning med 22-23 när man gör två misstag, ett i serve och ett i anfall. Ställningen är nu 24-23 och Sollentuna har en matchboll. Hemmalaget missar dock serven och det är kvitterat till 24 lika. Jens Persson gör ett serveess och Habo har sin första setboll i matchen. Staffan Blomgren vinner nästa anfall och det är kvitterat. Kosma Smiechowski blockar ner Jacob Molin och Sollentuna har ytterligare en matchboll. Den här gången tar man hand om den då Staffan Blomgren vinner sitt anfall och Sollentuna vinner setet med 27-25 och matchen med 3-0.

Bäste poängplockare 
Habo
Linus Ekstrand 16 poäng
Jacob Molin 10 poäng

Sollentuna
Kosma Smiechowski 15 poäng
Staffan Blomgren 11 poäng

Bäste spelare
Habo
Roy Powell

Sollentuna
Kosma Smiechowski

Nästa match spelar Sollentuna borta mot Vingåker den 20 oktober kl 19.00 och nästa hemmamatch spelas 22 oktober kl 17.00 mot Södertälje.

Text: Johan Lindström