Finalrepris när EVS tar emot Örebro

Söndagen bjuder på finalrepris när Engelholm tar emot Örebro i Kungsgårdshallen. Örebrocoachen Matilda Wikander ger er förutsättningarna inför bataljen.

På söndag packar vi minibussarna fulla och åker söderut för en repris på förra säsongens SM-final. Självklart hoppas vi dock på ett annorlunda resultat denna gång och kommer göra allt för att ta med oss en vinst därifrån.

Engelholm ställer ett i princip helt nytt lag på banan denna säsong, borta är poängdrottningen Isabella Haak, landslagspassaren Anna Harlin, brasilianskan Kania Priscilla, amerikanskan Erin Fairs, centern Marisa Field och ytterligare några svenska spelare. Från den svenska marknaden har EVS värvat RIG-liberon Klara Andersson, Svedalas högerspiker Jessika Nilsson och Hylte/Halmstads Magdalena Henrysson, plus att de tagit upp en del egna talanger till elitlaget. Vi kommer dessutom se tre nya internationella spelare i EVS; amerikanskorna Arica Nassar (center), Carnae Dillard (spiker) och Janae Vander Ploeg (spiker).

Till skillnad från förra säsongen så har EVS tagit in sina tre utländskor från början av säsongen och har därför en större möjlighet att spela ihop laget snabbare. Det visade laget genom att ta en övertygande seger mot årets storfavorit Hylte/Halmstad i premiärmatchen förra helgen. Carnae Dillard var klart framgångsrikast från sin vänsterkant och tog sammanlagt 15 poäng för sitt Engelholm i en match som präglades av servemissar (28 totalt), framförallt av hemmalaget Hylte/Halmstad som stod för hela 17 av dessa.

Vi spelade första matchen mot Sollentuna och tog en övertygande seger med 3-0 där hela laget fick chansen att stå på planen. En stabil insats och såklart en skön start på säsongen för oss. Vi måste dock förvänta oss en betydligt tuffare match mot Engelholm på söndag och extra tuffa är de att möta i Kungsgårdshallen där de såklart känner sig väldigt hemma. Jag förväntar mig att anfallsspelet kommer vara otroligt viktigt i denna match och att det lag som producerar flest egna poäng kommer stå som segrare i slutändan.

Vi har även jobbat extra på vårt anfallsspel under veckan och förhoppningsvis kan vi ta med oss de bra saker vi gjort under träningarna till matchen. Engelholm spelar annars snålt med få egna misstag vilket visade sig viktigt i deras match förra helgen då de gjorde elva färre egna misstag än hemmalaget Hylte/Halmstad och därför kunde gå segrande ur matchen. Även denna del av spelet kommer vara viktig och det blir en balansgång mellan att spela aggressivt med tuffa avslut och att spela säkert med få misstag. En glädjande nyhet är att Oni Lattin blivit spelklar nu i veckan och att vi därför kan åka till match med alla våra tolv spelare redo.

Text: Matilda Wikander, Örebro

Datum/tid: 2016-10-15, 16:00
Matchen livesändshttps://evssupport.solidtango.com/live/evs-orebro)