Örebro Volley rustar

Örebro förlänger med landslagsliberon Sofie Sjöberg och plockar också upp spelare från samarbetsklubben KFUM Örebro Volley.

Sofie Sjöberg, 23, har skrivit på för ytterligare ett år med Örebro Volley.
– Det känns otroligt kul att förlänga och spela ett år till med Örebro Volley. Jag trivs så bra i laget, klubben och staden att det var självklart att jag ville stanna. Förra säsongen gav mig otroligt mycket och hoppas den kommande gör det med, säger Sofie.

– Sofie var förra året den bästa svenska liberon och fick därmed förtroendet av förbundskaptenen Ismo Peltoarvo att spela i EM-kvalet, självklart är det en stor fördel för oss att hon väljer att fortsätta sin satsning i Örebro volley, säger tränare Matilda Wikander som fortsätter,
– Sofie är en spelare som aldrig gör en dålig insats och som genom sin höga lägstanivå inspirerar andra att ställa krav på sig själva. Med henne så kommer både vår servemottagning och vårt försvar att fortsatt hålla en hög nivå.

Samtidigt plockar Örebro Volley upp en spelare från samarbetsklubben KFUM Örebro Volley, Frida Lund, 25 år. Hon är tänkt att ersätta Sofia Björndahl som libero, Sofia som bestämt sig för att ta ett år utanför elittruppen.

– Frida Lund från KFUM Örebro, med bakgrund både från Norsjö och Skellefteå, är en spelare som är väldigt allround och som har riktigt bra bollkänsla. Hon har tidigare tränat med elitlaget och då visat att hon är värd en chans i elittruppen, säger tränare Matilda Wikander och fortsätter,
– Hennes styrka är framförallt försvarsspelet där hon kan bli en toppspelare. Hon kommer göra en omställning från passare till libero och det passar ju bra att hon får chansen att gå bredvid Sofie som har gjort samma omställning med bravur.