Amerikansk center till Örebro Volley

Oni Lattin, en 24-årig amerikanska, har skrivit på för Örebro Volley.

Efter en hel del sökande och letande har Örebro Volley hittat den spelartyp man sökte, en fysisk center med starkt blockeringsspel. Med Oni Lattin, 24 år från Houston, Texas, USA, hoppas tränare Matilda Wikander ha hittat en spelare som kan lyfta lagets nätspel. Centern mäter 186 centimeter.

– Oni är en otroligt fysisk spelare som kommer vara viktig för oss i nätspelet och hon kommer uppskattas av publiken för hennes spektakulära sätt att spela. Hennes tävlingsinstinkt och enorma vilja att bli bättre kommer också driva laget framåt och inspirera de andra spelarna. Samtidigt är hon en person med många strängar på sin lyra och hennes personlighet har redan efter någon dag i Sverige visat sig passa perfekt in i vårt lag.

Cavretti förlänger

Oni, som anlände i tisdags, har haft några intensiva dagar i Örebro och säger så här om sina första intryck:
– Det här är mitt första utlandskontrakt i en förhoppningsvis begynnande professionell karriär. Så det var viktigt för mig att hitta en stad, en klubb och ett lag med bra anda, driv och ett framåtriktat program. Efter att ha mött laget och staben är jag helt övertygad om att det kommer bli en framgångsrik säsong. Och staden, jag har bara varit här i två dagar och jag är redan helförtjust.

Samtidigt har Sara Cavretti meddelat att hon kombinerar sin beachvolleysatsning med fortsatt spel för Örebro Volley en säsong till, därmed är truppen på 12 spelare spikad.

I helgen åker laget på turnering till finska Salo för att finslipa inför seriepremiären, som spelas mot Sollentuna hemma i Idrottshuset lördagen den 8 oktober 15:00.