Lund pressade serieledaren i tajt femsetare

Hylte/Halmstads herrar har gått som tåget i årets säsong men mot Lund fick man stora besvär. Störst av dem var poängmaskinen Faeez Allosh som gjorde hela 40 poäng.

Lunds killar var tända upp till öronen och genast drog man iväg till 0-4 och fast servemottagningen hos Hylte/Halmstad funkar får man inte sina anfall att fungera. Första set har H/H inte en chans att rädda utan Lund vinner enkelt med 25-21.

I andra set kommer H/H:s högerspiker Nick Goodell (31 p idag)  igång med sitt spel och det behövs då han är en specialist på att förvalta bollen. Nick har dessutom en härlig energi som han gärna delar med sig. H/H vinner andra set med 25-18.

Lund vinner sen även tredje och när siffrorna dessutom visar 5-9 i fjärde set, börjar men tro att H/H:s hela 17 matcher långa segersvit är på väg att brytas. Men H/H börjar storspela och hittar rytm. Killarna som skärpt till sitt spel vinner fjärde med 25-19.

Det blir då ett femte set och för första gången känns det som Hylte/Halmstad tar spelet på allvar. Man drar iväg till 8-0 och detta tack vare tunga anfall av Nick Goodell och serveess från Johan Mårtensson. Men, där släpper man in Allosh igen. Lund kommer så nära som 11-9 innan Hylte/Halmstad kan avsluta matchen med ett anfall av Nick och 15-10.

Efter matchen säger Head Coach Per-Erik Dalqvist till Hallandsposten:

– Jag hoppas att det här blir en väckarklocka. Vi har blivit lite bekväma efter så många segrar. Jag hade nästan hoppats att vi hade tappat något set, dock inte poäng, redan förra helgen så att killarna hade vaknat till lite grann.”

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén